1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Verwijder de touwtjes rond de haantjes, kruid de buikholte met peper en zout. Snijd de citroenen in kwarten. Vul de haantjes met citroen, laurier en rozemarijn.
4
Fruit de sjalotten glazig in een grote braadpan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Schenk er de witte wijn bij en breng aan de kook.
5
Leg er de haantjes bij, samen met de aardappelen en de halve knoflookbol (in zijn geheel). Kruid met peper en zout. Zet afgedekt 40 minuten in de oven. Neem daarna het deksel van de pan, verhoog de oventemperatuur tot 200°C en laat de haantjes nog even kleuren.
6
Verwijder het knoflook uit de pan en knijp de teentjes uit. Vermeng de knoflookpulp met wat braadvocht uit de pan.
7
Serveer de haantjes met de knoflooksaus en een gemengde salade naar keuze.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Verwijder de touwtjes rond de haantjes, kruid de buikholte met peper en zout. Snijd de citroenen in kwarten. Vul de haantjes met citroen, laurier en rozemarijn.
4
Fruit de sjalotten glazig in een grote braadpan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Schenk er de witte wijn bij en breng aan de kook.
5
Leg er de haantjes bij, samen met de aardappelen en de halve knoflookbol (in zijn geheel). Kruid met peper en zout. Zet afgedekt 40 minuten in de oven. Neem daarna het deksel van de pan, verhoog de oventemperatuur tot 200°C en laat de haantjes nog even kleuren.
6
Verwijder het knoflook uit de pan en knijp de teentjes uit. Vermeng de knoflookpulp met wat braadvocht uit de pan.
7
Serveer de haantjes met de knoflooksaus en een gemengde salade naar keuze.