1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
3
Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
4
Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
5
Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
6
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
7
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
8
Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
9
Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn.
10
Zet 25 min. in de oven.
11
Serveer warm, lauw of koud.
12
Servez chaud, tiède ou froid.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
3
Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
4
Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
5
Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
6
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
7
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
8
Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
9
Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn.
10
Zet 25 min. in de oven.
11
Serveer warm, lauw of koud.
12
Servez chaud, tiède ou froid.