⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCobbler met nectarines en rode bessen
Delhaize logo
  • Cobbler met nectarines en rode bessen
    C

Cobbler met nectarines en rode bessen

Cobbler met nectarines en rode bessenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 250 g bloem voor fijngebak
  • 1 el citroensap
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • zout
  • 150 g griessuiker
  • 1 ei
  • 120 g koude boter
  • 12,5 cl melk
  • 125 g rode bessen
  • 750 g rijpe nectarines
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 250 g bloem voor fijngebak
  • 1 el citroensap
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • zout
  • 150 g griessuiker
  • 1 ei
  • 120 g koude boter
  • 12,5 cl melk
  • 125 g rode bessen
  • 750 g rijpe nectarines

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
3
Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
4
Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
5
Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
6
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
7
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
8
Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
9
Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn.
10
Zet 25 min. in de oven.
11
Serveer warm, lauw of koud.
12
Servez chaud, tiède ou froid.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine stukken.
3
Doe ze in een grote kom met de afgeriste rode bessen, het citroensap, 50 g suiker en het kaneelpoeder.
4
Meng goed en schik op de bodem van een niet te hoge ovenschaal.
5
Meng de bloem met het baking powder, het zout en 100 g suiker in een andere, grote kom.
6
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels zoals voor een crumbledeeg.
7
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en doe er de melk en het ei in.
8
Meng met een vork tot een homogeen, maar brokkelig deeg.
9
Schep het deeg in hoopjes op de vruchten, laat wat ruimte tussen de hoopjes: de vruchten moeten niet volledig bedekt zijn.
10
Zet 25 min. in de oven.
11
Serveer warm, lauw of koud.
12
Servez chaud, tiède ou froid.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 188; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 454,77
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 188; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 454,77
Amerikaans
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Rode bessen
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Brugnon
750 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
42 gr
Bio
    1
    89
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Totaal:
    €11,07