1
Laat de cashewnoten minstens 30 min in warm water weken.
2
Gaar de appel in de microgolf: steek het klokhuis uit de appel en schik hem in een beker of een vuurvast potje. Dek de appel af met een schaaltje en zet voor 5 min in de microgolf op 900 W. Verwarm de oven voor op 175°C.
3
Meng de droge ingrediënten voor de cake: de speltbloem, de kokospalmsuiker, het bakpoeder, het bicarbonaat, de kaneel, de muskaat, de gember en het zout.
4
Meng de appel en het sap (± 125 g) met de overige vochtige ingrediënten: het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de ahornstroop, de gesmolten kokosolie, de fijngeraspte wortelen (250 g), de plantaardige drink en de azijn. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en meng alles goed.
5
Bedek een vierkante bakvorm van 24 op 24 cm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak 25 à 30 min in de oven. Laat de cake 5 min rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
6
Maak het glazuur: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze met het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, de kokosroom, de ahornstroop en het zout in de blender tot een homogeen glazuur.
7
Snijd de cake in 2, besmeer elke helft rijkelijk met glazuur en zet ze op elkaar. Bestrooi met gehakte noten en in sterretjes of slierten gesneden wortelen. Bestuif met kaneel en dien op.
1
Laat de cashewnoten minstens 30 min in warm water weken.
2
Gaar de appel in de microgolf: steek het klokhuis uit de appel en schik hem in een beker of een vuurvast potje. Dek de appel af met een schaaltje en zet voor 5 min in de microgolf op 900 W. Verwarm de oven voor op 175°C.
3
Meng de droge ingrediënten voor de cake: de speltbloem, de kokospalmsuiker, het bakpoeder, het bicarbonaat, de kaneel, de muskaat, de gember en het zout.
4
Meng de appel en het sap (± 125 g) met de overige vochtige ingrediënten: het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de ahornstroop, de gesmolten kokosolie, de fijngeraspte wortelen (250 g), de plantaardige drink en de azijn. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en meng alles goed.
5
Bedek een vierkante bakvorm van 24 op 24 cm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak 25 à 30 min in de oven. Laat de cake 5 min rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
6
Maak het glazuur: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze met het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, de kokosroom, de ahornstroop en het zout in de blender tot een homogeen glazuur.
7
Snijd de cake in 2, besmeer elke helft rijkelijk met glazuur en zet ze op elkaar. Bestrooi met gehakte noten en in sterretjes of slierten gesneden wortelen. Bestuif met kaneel en dien op.