Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCarrot cake met cashewglazuur
Delhaize logo
  • Carrot cake met cashewglazuur
    B

Carrot cake met cashewglazuur

door Ellen Charlotte Marie
Carrot cake met cashewglazuurB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 300 g wortelen
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 250 g speltbloem
  • 3 kl bakpoeder
  • 1/2 kl natriumbicarbonaat
  • 1,5 dl rijst-, haver- of amandeldrink
  • 75 g kokossuiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el ciderazijn
  • 50 g kokosolie
  • 1 peul vanille
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl geraspte nootmuskaat
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen bio (voor het cashewglazuur)
  • 250 g cashewnoten (voor het cashewglazuur)
  • 140 g kokosroom (voor het cashewglazuur)
  • 4 el ahornstroop (voor het cashewglazuur)
  • 1 vanillestokje (voor het cashewglazuur)
  • 1 snufje zout (voor het cashewglazuur)
  • 1 grote wortel (voor de afwerking)
  • 60 g gepelde noten (voor de afwerking)
  • Kaneelpoeder (voor de afwerking)
  • 300 g wortelen
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 250 g speltbloem
  • 3 kl bakpoeder
  • 1/2 kl natriumbicarbonaat
  • 1,5 dl rijst-, haver- of amandeldrink
  • 75 g kokossuiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el ciderazijn
  • 50 g kokosolie
  • 1 peul vanille
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl geraspte nootmuskaat
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Laat de cashewnoten minstens 30 min in warm water weken.
2
Gaar de appel in de microgolf: steek het klokhuis uit de appel en schik hem in een beker of een vuurvast potje. Dek de appel af met een schaaltje en zet voor 5 min in de microgolf op 900 W. Verwarm de oven voor op 175°C.
3
Meng de droge ingrediënten voor de cake: de speltbloem, de kokospalmsuiker, het bakpoeder, het bicarbonaat, de kaneel, de muskaat, de gember en het zout.
4
Meng de appel en het sap (± 125 g) met de overige vochtige ingrediënten: het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de ahornstroop, de gesmolten kokosolie, de fijngeraspte wortelen (250 g), de plantaardige drink en de azijn. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en meng alles goed.
5
Bedek een vierkante bakvorm van 24 op 24 cm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak 25 à 30 min in de oven. Laat de cake 5 min rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
6
Maak het glazuur: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze met het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, de kokosroom, de ahornstroop en het zout in de blender tot een homogeen glazuur.
7
Snijd de cake in 2, besmeer elke helft rijkelijk met glazuur en zet ze op elkaar. Bestrooi met gehakte noten en in sterretjes of slierten gesneden wortelen. Bestuif met kaneel en dien op.
1
Laat de cashewnoten minstens 30 min in warm water weken.
2
Gaar de appel in de microgolf: steek het klokhuis uit de appel en schik hem in een beker of een vuurvast potje. Dek de appel af met een schaaltje en zet voor 5 min in de microgolf op 900 W. Verwarm de oven voor op 175°C.
3
Meng de droge ingrediënten voor de cake: de speltbloem, de kokospalmsuiker, het bakpoeder, het bicarbonaat, de kaneel, de muskaat, de gember en het zout.
4
Meng de appel en het sap (± 125 g) met de overige vochtige ingrediënten: het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de ahornstroop, de gesmolten kokosolie, de fijngeraspte wortelen (250 g), de plantaardige drink en de azijn. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en meng alles goed.
5
Bedek een vierkante bakvorm van 24 op 24 cm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak 25 à 30 min in de oven. Laat de cake 5 min rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
6
Maak het glazuur: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze met het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, de kokosroom, de ahornstroop en het zout in de blender tot een homogeen glazuur.
7
Snijd de cake in 2, besmeer elke helft rijkelijk met glazuur en zet ze op elkaar. Bestrooi met gehakte noten en in sterretjes of slierten gesneden wortelen. Bestuif met kaneel en dien op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1098; energie (kCal): 262; vetten (g): 14,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 27,6; suikers (g): 11,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 342,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1098; energie (kCal): 262; vetten (g): 14,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 27,6; suikers (g): 11,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 342,17
Vegan
Kids,Brunch
Dessert