⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMoelleux met wortelen en noten
Delhaize logo
  • Moelleux met wortelen en noten
    C

Moelleux met wortelen en noten

Moelleux met wortelen en notenC
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 4 eieren
  • 400 g wortelen
  • 100 g gepelde noten
  • 160 g amandelpoeder
  • 50 g kokospoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 2 dl rijstolie
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 jonge wortelen (voor de afwerking)
  • 50 g walnootpitten (voor de afwerking)
  • 100 g verse kaas in een vlootje (40% v.g.) (voor de afwerking)
  • 35 g poedersuiker (voor de decoratie)
  • 1 el vloeibare honing (voor de afwerking)
  • 35 g boter (voor de afwerking)
  • 4 eieren
  • 400 g wortelen
  • 100 g gepelde noten
  • 160 g amandelpoeder
  • 50 g kokospoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 2 dl rijstolie
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 jonge wortelen (voor de afwerking)
  • 50 g walnootpitten (voor de afwerking)
  • 100 g verse kaas in een vlootje (40% v.g.) (voor de afwerking)
  • 35 g poedersuiker (voor de decoratie)
  • 1 el vloeibare honing (voor de afwerking)
  • 35 g boter (voor de afwerking)

Begin met koken

: 25 min. + 50 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Rasp de wortelen en hak 100 g noten grof met een mes. Doe alles in een grote kom en meng goed met de eieren, het amandel- en kokospoeder, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de rijstolie en de kaneel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 50 min in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
2
Gril 50 g noten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof. Borstel de jonge wortelen schoon en snijd de topjes af met een stukje van het groen.
3
Klop de verse kaas, de malse boter, de bloemsuiker en de honing langzaam op tot een smeuïge crème. Verdeel de crème over de ontvormde taart, prik er de topjes van de 3 jonge wortelen in, werk af met een beetje loof en bestrooi met gehakte noten. Dien koel op.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Rasp de wortelen en hak 100 g noten grof met een mes. Doe alles in een grote kom en meng goed met de eieren, het amandel- en kokospoeder, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de rijstolie en de kaneel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Schuif 50 min in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
2
Gril 50 g noten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof. Borstel de jonge wortelen schoon en snijd de topjes af met een stukje van het groen.
3
Klop de verse kaas, de malse boter, de bloemsuiker en de honing langzaam op tot een smeuïge crème. Verdeel de crème over de ontvormde taart, prik er de topjes van de 3 jonge wortelen in, werk af met een beetje loof en bestrooi met gehakte noten. Dien koel op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1438; energie (kCal): 347; vetten (g): 27,7; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 16,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1438; energie (kCal): 347; vetten (g): 27,7; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 16,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,05
Vegetarisch
Kids
Dessert
Zomer,Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
115 gr
2
95
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Suiker | Kokosbloesem | Bio
BioToday Suiker | Kokosbloesem | Bio
350 gr
Bio
    5
    29
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
      Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
      Delhaize Kruiden | Kaneel | Gemalen | Bio
      42 gr
      Bio
        1
        89
        Smeerkaas
        Dilea Smeerkaas
        150 gr
        2de tegen -50%
        4
        45
        Bloemsuiker
        Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
        250 gr
        0
        79
        Honing | Bloemen | Squeeze
        Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
        350 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        19
        Boter | Gezouten
        Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
        2
        39

        Reeds in je keuken

        Eieren | Bruine | Medium
        Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        69
        Totaal:
        €37,76

        Deze recepten kan je ook leuk vinden