1
Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
3
Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
4
Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
5
Snij in heel fijne reepjes.
6
Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
7
Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
8
Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
9
Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op.
10
Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm.
11
Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden.
12
Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.
1
Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
3
Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
4
Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
5
Snij in heel fijne reepjes.
6
Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
7
Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
8
Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
9
Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op.
10
Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm.
11
Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden.
12
Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.