Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCarpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze
Delhaize logo
  • Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze
Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kl fish sauce
  • 2 bâtons stengels Thais citroenkruid
  • 400 g sneden gerookte tonijn
  • 1 bosje verse koriander
  • fleur de sel
  • 2 limoenen
  • peper
  • 1 zacht rood piment
  • 1 kl fish sauce
  • 2 bâtons stengels Thais citroenkruid
  • 400 g sneden gerookte tonijn
  • 1 bosje verse koriander
  • fleur de sel
  • 2 limoenen
  • peper
  • 1 zacht rood piment

Begin met koken

1
Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
2
Snij heel fijn.
3
Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
4
Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
5
Snij in heel fijne reepjes.
6
Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
7
Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
8
Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
9
Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op.
10
Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm.
11
Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden.
12
Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.
1
Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
2
Snij heel fijn.
3
Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
4
Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
5
Snij in heel fijne reepjes.
6
Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
7
Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
8
Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
9
Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op.
10
Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm.
11
Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden.
12
Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.
Nutritionele informatie
Energie: 74 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Geelvintonijn
Delhaize Geelvintonijn
3 × +/- 180 gr
+/-€
11
52
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€41,74