1
Week de rozijnen in de rum.
2
Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
3
Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
4
Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
5
Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
6
Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
7
Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
8
Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
9
Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
10
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
11
Geef er met saffraan bereide rijst bij.
1
Week de rozijnen in de rum.
2
Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
3
Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
4
Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
5
Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
6
Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
7
Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
8
Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
9
Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
10
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
11
Geef er met saffraan bereide rijst bij.