1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2
Meng de suiker met 5 cl warm water, voeg de azijn en de gesnipperde rode ui toe. Laat rusten.
3
Snijd de komkommer in 2, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Meng de komkommerblokjes met het gefermenteerde haverproduct, ½ gehakte bussel basilicum, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verwijder de voeten van de shiitake’s en snijd de hoedjes in 2. Fruit ze in een braadpan, met de rest van de olijfolie. Voeg, zodra de champignons zacht zijn, de tofoereepjes, de gerookte paprika en de uitgelekte linzen toe. Fruit alles enkele minuten. Verwarm intussen de pita’s in een broodrooster.
5
Haal de braadpan van het vuur. Voeg de olijven toe, de gehalveerde tomaten en breng verder op smaak.
6
Zet alle elementen apart op tafel, zo kan ieder zijn pita naar eigen smaak garneren met de veggiepan, de uienpickles en de komkommersaus.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2
Meng de suiker met 5 cl warm water, voeg de azijn en de gesnipperde rode ui toe. Laat rusten.
3
Snijd de komkommer in 2, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Meng de komkommerblokjes met het gefermenteerde haverproduct, ½ gehakte bussel basilicum, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verwijder de voeten van de shiitake’s en snijd de hoedjes in 2. Fruit ze in een braadpan, met de rest van de olijfolie. Voeg, zodra de champignons zacht zijn, de tofoereepjes, de gerookte paprika en de uitgelekte linzen toe. Fruit alles enkele minuten. Verwarm intussen de pita’s in een broodrooster.
5
Haal de braadpan van het vuur. Voeg de olijven toe, de gehalveerde tomaten en breng verder op smaak.
6
Zet alle elementen apart op tafel, zo kan ieder zijn pita naar eigen smaak garneren met de veggiepan, de uienpickles en de komkommersaus.