1
Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
2
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
4
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
5
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
6
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.
1
Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
2
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
3
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
4
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
5
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
6
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.