⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBuddha Bowl met geitenkaas
Delhaize logo
A

Buddha Bowl met geitenkaas

Buddha Bowl met geitenkaasA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 200 g groene groenten naar keuze: sperziebonen, miniasperges, edamameboontjes, sluimererwten …
  • 50 g rauwkost en rode biet (of spinazieblaadjes)
  • 15 g rucola
  • 15 g spinazieblaadjes
  • 40 g rode linzen
  • 80 g gekookte quinoa (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 ambachtelijke geitenkaas Le Larry
  • 1 el olijfolie
  • 1/3 bussel koriander
  • peper en zout
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 1 kl tahini (voor de dressing)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de dressing)
  • 1 kl olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 200 g groene groenten naar keuze: sperziebonen, miniasperges, edamameboontjes, sluimererwten …
  • 50 g rauwkost en rode biet (of spinazieblaadjes)
  • 15 g rucola
  • 15 g spinazieblaadjes
  • 40 g rode linzen
  • 80 g gekookte quinoa (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 ambachtelijke geitenkaas Le Larry
  • 1 el olijfolie
  • 1/3 bussel koriander
  • peper en zout
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 1 kl tahini (voor de dressing)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de dressing)
  • 1 kl olijfolie (voor de dressing)

Begin met koken

: 20 min.
1
Kook de rode linzen zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Meng ze met ½ el olijfolie, zout en peper.
2
Kook de groene groenten al dente in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. (Als je diepvriesedamameboontjes gebruikt, hoef je ze enkel te ontdooien en te doppen.)
3
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
4
Meng de quinoa met ½ el olijfolie, zout en peper. Doe hem in een grote kom, voeg de linzen toe en besprenkel met dressing. Voeg de groenten, de rauwkost, de rucola en de spinazie toe. Schep er vervolgens de lichtjes verkruimelde geitenkaas bij en de sesamzaadjes. Dek af en bewaar in de koelkast.
1
Kook de rode linzen zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Meng ze met ½ el olijfolie, zout en peper.
2
Kook de groene groenten al dente in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. (Als je diepvriesedamameboontjes gebruikt, hoef je ze enkel te ontdooien en te doppen.)
3
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
4
Meng de quinoa met ½ el olijfolie, zout en peper. Doe hem in een grote kom, voeg de linzen toe en besprenkel met dressing. Voeg de groenten, de rauwkost, de rucola en de spinazie toe. Schep er vervolgens de lichtjes verkruimelde geitenkaas bij en de sesamzaadjes. Dek af en bewaar in de koelkast.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 942,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 942,72
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Linzen
40 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tahini
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Jonge sla
Delhaize Jonge sla
2 × 45 gr
0
89
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Quinoa | Bio | Kookbuiltje
    Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    Bio
      4
      99
      Sesamzaad | Geroosterde
      Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
      95 gr
      3
      85
      Geitenkaas | Chevridou
      Delhaize Geitenkaas | Chevridou
      150 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      69
      Koriander | Verpakt
      Delhaize Koriander | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Citroensap | Vitamin C
      Limmi Citroensap | Vitamin C
      12 cl
      1
      25
      Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
      Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
      2 x 145 gr
      -20% voor 3
      2
      95
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €25,52