1
Pel de tenen knoflook en snijd ze met een mandoline of aardappelmesje in flinterdunne plakjes. Laat ze 20 minuten weken in de melk en dep droog.
2
Verwarm de zonnebloemolie tot 170 °C en frituur de knoflookplakjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
3
Breng de bouillon aan de kook en blancheer de broccolihelften in 3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en bestrijk met geklaarde boter.
4
Rooster de broccoli 3 minuten aan elke kant in een grillpan of op de barbecue. Leg ze in een schaal of op borden en werk ze af met de basilicummayonaise, de tuinkers, de citroenzeste, versgemalen peper, fleur de sel en geschaafde hazelnoten.
1
Pel de tenen knoflook en snijd ze met een mandoline of aardappelmesje in flinterdunne plakjes. Laat ze 20 minuten weken in de melk en dep droog.
2
Verwarm de zonnebloemolie tot 170 °C en frituur de knoflookplakjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
3
Breng de bouillon aan de kook en blancheer de broccolihelften in 3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en bestrijk met geklaarde boter.
4
Rooster de broccoli 3 minuten aan elke kant in een grillpan of op de barbecue. Leg ze in een schaal of op borden en werk ze af met de basilicummayonaise, de tuinkers, de citroenzeste, versgemalen peper, fleur de sel en geschaafde hazelnoten.