Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met spekreepjes en pesto
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g aardappelen « 365 » (nettogewicht, geschild)
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 80 g verse pesto
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 25 cl volle melk
  • 1 l water
  • 450 g aardappelen « 365 » (nettogewicht, geschild)
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 80 g verse pesto
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 25 cl volle melk
  • 1 l water

Begin met koken

1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
3
Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
4
Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
3
Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
4
Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
250 gr
2
59
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Pesto | Groen
Delhaize Pesto | Groen
100 gr
2
99
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    6 x 33 cl
    4
    55
    Totaal:
    €24,79