Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBosduif met abrikozen en pistachenoten
Delhaize logo
  • Bosduif met abrikozen en pistachenoten
    B

Bosduif met abrikozen en pistachenoten

Bosduif met abrikozen en pistachenotenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bosduiven
  • 3 sjalotten
  • 1 el boter
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 2 el esdoornsiroop
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 50 g gedopte pistachenoten
  • 25 cl gevogeltefond
  • 2 kruidnagels
  • 150 g malse gedroogde abrikozen
  • peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 bosduiven
  • 3 sjalotten
  • 1 el boter
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 2 el esdoornsiroop
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 50 g gedopte pistachenoten
  • 25 cl gevogeltefond
  • 2 kruidnagels
  • 150 g malse gedroogde abrikozen
  • peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 e.l. olijfolie

Begin met koken

1
Verwijder het spekreepje van de duifjes, spoel de buikholte goed met koud water en dep droog. Laat de boter en de olie smelten in een sauteerpan en bak ze er aan alle kanten mooi bruin op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en neem uit de pan wanneer ze gebakken zijn.
2
Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. in dezelfde pan op een zacht vuur. Bestrooi met kaneelpoeder, voeg de esdoornsiroop toe, de kruidnagels en de sojasaus. Roer 1 min. en leg de duifjes (op hun kant) in de pan. Doe er de abrikozen en de pistachenoten bij, overgiet met de gevogeltefond, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 min. op een zacht vuur sudderen. Draai de duifjes halverwege de braadtijd om.
3
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien meteen op. Serveer met basmatirijst of boulgour.
4
Accompagnez de riz basmati ou de boulgour.
1
Verwijder het spekreepje van de duifjes, spoel de buikholte goed met koud water en dep droog. Laat de boter en de olie smelten in een sauteerpan en bak ze er aan alle kanten mooi bruin op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en neem uit de pan wanneer ze gebakken zijn.
2
Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. in dezelfde pan op een zacht vuur. Bestrooi met kaneelpoeder, voeg de esdoornsiroop toe, de kruidnagels en de sojasaus. Roer 1 min. en leg de duifjes (op hun kant) in de pan. Doe er de abrikozen en de pistachenoten bij, overgiet met de gevogeltefond, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 min. op een zacht vuur sudderen. Draai de duifjes halverwege de braadtijd om.
3
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien meteen op. Serveer met basmatirijst of boulgour.
4
Accompagnez de riz basmati ou de boulgour.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 801; energie (kCal): 192; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 6,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 801; energie (kCal): 192; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 6,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Duif
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
-10% voor 3
3
79
Esdoorn | Siroop | Bio
Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
250 gr
Bio
    5
    89
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Pistachenoten
    Delhaize Pistachenoten
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    69
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Kruiden | Kruidnagel
    Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
    24 gr
    -10% voor 3
    5
    89
    Abrikozen | Zacht
    Delhaize Abrikozen | Zacht
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15

    Reeds in je keuken

    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €31,33