Recept zoekresultatenBloemkoolcrème met perfect eitje en gerookte forel
Delhaize logo
  • Bloemkoolcrème met perfect eitje en gerookte forel
    A

Bloemkoolcrème met perfect eitje en gerookte forel

door Line Couvreur
Bloemkoolcrème met perfect eitje en gerookte forelA
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 125 g gerookte Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • 4 bio-eieren op kamertemperatuur
  • 1/2 bloemkool
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g gedopte edamameboontjes
  • 5 cl zure room
  • peper
  • zout
  • 125 g gerookte Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • 4 bio-eieren op kamertemperatuur
  • 1/2 bloemkool
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g gedopte edamameboontjes
  • 5 cl zure room
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 45 min. à 1 u kooktijd
1
Maak de eieren schoon, doe ze in een kookpot, overgiet ze helemaal met koud water en zet het deksel op de pan. Verwarm tot 64°C, laat het deksel op de pan en houd deze temperatuur gedurende 45 min. à 1 u aan, naargelang het eiwit minder of meer gestold moet zijn. Voeg tijdens het koken eventueel koud water toe of integendeel heet water, om snel opnieuw de juiste temperatuur te bekomen.
2
Snijd de bloemkool in grote stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet met water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Reken 30 min. kooktijd. Giet af en bewaar het kookwater. Mix de bloemkool en de zure room in een blender of met een staafmixer fijn, tot een mooi gladde, schuimige textuur (voeg indien nodig een beetje kookwater toe). Breng verder op smaak.
3
Verkruimel de forelfilets grof. Oeps, vergeten de edamameboontjes op voorhand te laten ontdooien? Even onder warm water spoelen!
4
Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze een paar seconden onder koud water schrikken.
5
Dresseer de hete bloemkoolcrème in de borden. Breek de eierschalen aan één uiteinde en verwijder het hoedje. Giet het ei voorzichtig op de bloemkoolcrème: het glijdt vanzelf uit zijn schaal. Voeg de forel, de edamameboontjes, de gesnipperde lente-uitjes en peper toe. Prik met een mes in elk ei, om het eigeel eruit te laten lopen en geniet van deze ongelooflijke texturenbeleving.
1
Maak de eieren schoon, doe ze in een kookpot, overgiet ze helemaal met koud water en zet het deksel op de pan. Verwarm tot 64°C, laat het deksel op de pan en houd deze temperatuur gedurende 45 min. à 1 u aan, naargelang het eiwit minder of meer gestold moet zijn. Voeg tijdens het koken eventueel koud water toe of integendeel heet water, om snel opnieuw de juiste temperatuur te bekomen.
2
Snijd de bloemkool in grote stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet met water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Reken 30 min. kooktijd. Giet af en bewaar het kookwater. Mix de bloemkool en de zure room in een blender of met een staafmixer fijn, tot een mooi gladde, schuimige textuur (voeg indien nodig een beetje kookwater toe). Breng verder op smaak.
3
Verkruimel de forelfilets grof. Oeps, vergeten de edamameboontjes op voorhand te laten ontdooien? Even onder warm water spoelen!
4
Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze een paar seconden onder koud water schrikken.
5
Dresseer de hete bloemkoolcrème in de borden. Breek de eierschalen aan één uiteinde en verwijder het hoedje. Giet het ei voorzichtig op de bloemkoolcrème: het glijdt vanzelf uit zijn schaal. Voeg de forel, de edamameboontjes, de gesnipperde lente-uitjes en peper toe. Prik met een mes in elk ei, om het eigeel eruit te laten lopen en geniet van deze ongelooflijke texturenbeleving.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,9 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fjord Zalmforelfilet
Delhaize Fjord Zalmforelfilet
+/- 233 gr
+/-€
8
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bonen | Edemame
Bonduelle Bonen | Edemame
160 gr
3
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    +/-€18,16