1
Maak de eieren schoon, doe ze in een kookpot, overgiet ze helemaal met koud water en zet het deksel op de pan. Verwarm tot 64°C, laat het deksel op de pan en houd deze temperatuur gedurende 45 min. à 1 u aan, naargelang het eiwit minder of meer gestold moet zijn. Voeg tijdens het koken eventueel koud water toe of integendeel heet water, om snel opnieuw de juiste temperatuur te bekomen.
2
Snijd de bloemkool in grote stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet met water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Reken 30 min. kooktijd. Giet af en bewaar het kookwater. Mix de bloemkool en de zure room in een blender of met een staafmixer fijn, tot een mooi gladde, schuimige textuur (voeg indien nodig een beetje kookwater toe). Breng verder op smaak.
3
Verkruimel de forelfilets grof. Oeps, vergeten de edamameboontjes op voorhand te laten ontdooien? Even onder warm water spoelen!
4
Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze een paar seconden onder koud water schrikken.
5
Dresseer de hete bloemkoolcrème in de borden. Breek de eierschalen aan één uiteinde en verwijder het hoedje. Giet het ei voorzichtig op de bloemkoolcrème: het glijdt vanzelf uit zijn schaal. Voeg de forel, de edamameboontjes, de gesnipperde lente-uitjes en peper toe. Prik met een mes in elk ei, om het eigeel eruit te laten lopen en geniet van deze ongelooflijke texturenbeleving.
1
Maak de eieren schoon, doe ze in een kookpot, overgiet ze helemaal met koud water en zet het deksel op de pan. Verwarm tot 64°C, laat het deksel op de pan en houd deze temperatuur gedurende 45 min. à 1 u aan, naargelang het eiwit minder of meer gestold moet zijn. Voeg tijdens het koken eventueel koud water toe of integendeel heet water, om snel opnieuw de juiste temperatuur te bekomen.
2
Snijd de bloemkool in grote stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet met water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Reken 30 min. kooktijd. Giet af en bewaar het kookwater. Mix de bloemkool en de zure room in een blender of met een staafmixer fijn, tot een mooi gladde, schuimige textuur (voeg indien nodig een beetje kookwater toe). Breng verder op smaak.
3
Verkruimel de forelfilets grof. Oeps, vergeten de edamameboontjes op voorhand te laten ontdooien? Even onder warm water spoelen!
4
Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze een paar seconden onder koud water schrikken.
5
Dresseer de hete bloemkoolcrème in de borden. Breek de eierschalen aan één uiteinde en verwijder het hoedje. Giet het ei voorzichtig op de bloemkoolcrème: het glijdt vanzelf uit zijn schaal. Voeg de forel, de edamameboontjes, de gesnipperde lente-uitjes en peper toe. Prik met een mes in elk ei, om het eigeel eruit te laten lopen en geniet van deze ongelooflijke texturenbeleving.