⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Delhaize logo
  • Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout

Begin met koken

1
Verkruimel het krabvlees.
2
Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
3
Kruid met zout en peper.
4
Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
5
Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
6
Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
7
Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
8
Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
9
Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
10
Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
11
Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
12
Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
13
Versier met plukjes kervel.
14
Dien onmiddellijk op.
1
Verkruimel het krabvlees.
2
Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
3
Kruid met zout en peper.
4
Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
5
Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
6
Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
7
Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
8
Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
9
Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
10
Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
11
Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
12
Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
13
Versier met plukjes kervel.
14
Dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
4 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Cantharellen
Delhaize Cantharellen
185 gr
6
75
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
6
29
Krab | Extra
Imperial Krab | Extra
121 gr
8
19
Pays d'Oc | Merlot
Delhaize Pays d'Oc | Merlot
75 cl
2+1 gratis
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€42,40