Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Delhaize logo
  • Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 50 g boter
  • 100 g cantharellen
  • cayennepeper
  • 1 el gehakte kervel
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 10 cl room
  • 1 sjalot
  • 10 cl visfond
  • zout

Begin met koken

1
Verkruimel het krabvlees.
2
Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
3
Kruid met zout en peper.
4
Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
5
Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
6
Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
7
Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
8
Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
9
Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
10
Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
11
Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
12
Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
13
Versier met plukjes kervel.
14
Dien onmiddellijk op.
1
Verkruimel het krabvlees.
2
Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
3
Kruid met zout en peper.
4
Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
5
Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
6
Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
7
Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
8
Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
9
Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
10
Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
11
Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
12
Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
13
Versier met plukjes kervel.
14
Dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Girolle
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kervel
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Krab
75 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

sjalot
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vis Fumet
10 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
4 × 230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
6
49
Merlot
Casillero Merlot
75 cl
6
99
Room | Zuur | 30% V.G.
Delhaize Room | Zuur | 30% V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35

Reeds in je keuken

Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Totaal:
€17,99