⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBaba met Belgische gin
Delhaize logo
  • Baba met Belgische gin
    D

Baba met Belgische gin

Baba met Belgische ginD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g aardbeien
  • 30 cl Belgische gin
  • 2 eieren
  • 220 g gezeefde bloem
  • 7 cl melk
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 20 cl sojaroom om op te kloppen
  • 250 g suiker
  • 1/2 kl vanille in poedervorm
  • 15 g verse bakkersgist
  • 100 g zachte boter
  • zout
  • 200 g aardbeien
  • 30 cl Belgische gin
  • 2 eieren
  • 220 g gezeefde bloem
  • 7 cl melk
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 20 cl sojaroom om op te kloppen
  • 250 g suiker
  • 1/2 kl vanille in poedervorm
  • 15 g verse bakkersgist
  • 100 g zachte boter
  • zout

Begin met koken

: 2 u en 5 min
1
Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat afkoelen op kamertemperatuur.
2
Schenk de bloem, de verkruimelde gist, 50 g suiker, het vanillepoeder en het snufje zout in de kom van een robot. Meng alles. Klop de eieren lichtjes op en giet ze in de kom. Voeg de melk eraan toe en meng tot je een gladde massa hebt. Voeg de gesmolten boter eraan toe. Meng en dek de kom af met vershoudfolie. Laat 1 u rusten.
3
Leg het deeg op het bebloemde werkoppervlak. Kneed het met de hand en maak er een rol van. Vet een babavorm van 22 cm in en leg er de rol deeg in. Dek af met een propere handdoek en laat het deeg 2 u rijzen op kampertemperatuur.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de vorm 25 min in de oven. Laat het gebak in zijn vorm afkoelen op een rooster.
5
Bereid de siroop door de rest van de suiker te mengen met de gin en het sinaasappelsap. Kook 20 min op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
6
Ontvorm de baba en leg hem op een groot bord. Giet er zachtjes de siroop over.
7
Klop de sojaroom op tot slagroom. Giet die in het midden van de baba en werk af met aardbeien die in de lengte in stukken zijn gesneden.
1
Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat afkoelen op kamertemperatuur.
2
Schenk de bloem, de verkruimelde gist, 50 g suiker, het vanillepoeder en het snufje zout in de kom van een robot. Meng alles. Klop de eieren lichtjes op en giet ze in de kom. Voeg de melk eraan toe en meng tot je een gladde massa hebt. Voeg de gesmolten boter eraan toe. Meng en dek de kom af met vershoudfolie. Laat 1 u rusten.
3
Leg het deeg op het bebloemde werkoppervlak. Kneed het met de hand en maak er een rol van. Vet een babavorm van 22 cm in en leg er de rol deeg in. Dek af met een propere handdoek en laat het deeg 2 u rijzen op kampertemperatuur.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de vorm 25 min in de oven. Laat het gebak in zijn vorm afkoelen op een rooster.
5
Bereid de siroop door de rest van de suiker te mengen met de gin en het sinaasappelsap. Kook 20 min op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
6
Ontvorm de baba en leg hem op een groot bord. Giet er zachtjes de siroop over.
7
Klop de sojaroom op tot slagroom. Giet die in het midden van de baba en werk af met aardbeien die in de lengte in stukken zijn gesneden.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1119; energie (kCal): 268; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 672,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1119; energie (kCal): 268; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 672,95
Frans
Vegetarisch
Pasen,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Aardbei
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

50cl | Gin | Pink | Rose | 0%alc
Ceder's 50cl | Gin | Pink | Rose | 0%alc
50 cl
- €5
20
49
€25,49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
Delhaize Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
1 kg
Bio
    3
    99
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Vanillepoeder
    Vahiné Vanillepoeder
    8 gr
    7
    39
    Bakkersgist
    Bruggeman Bakkersgist
    42 gr
    0
    29
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €50,66