Recept zoekresultatenAvocadosalade met ananas en Spaanse peper
Delhaize logo
  • Avocadosalade met ananas en Spaanse peper
    A
Avocadosalade met ananas en Spaanse peperA

Avocadosalade met ananas en Spaanse peper

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 6 el olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1/2 mini-ananas
  • 1 rode peper
  • 2,5 kleine, rode uitjes
  • 1 bussel koriander
  • 3 limoenen
  • peper en zout
  • 6 el olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1/2 mini-ananas
  • 1 rode peper
  • 2,5 kleine, rode uitjes
  • 1 bussel koriander
  • 3 limoenen
  • peper en zout

Begin met koken

1
Giet de olie in de beker van de mixer en voeg het sap van 2/3 van de limoenen toe, de helft (of meer, volgens eigen smaak) van de ontpitte en gehakte chilipeper, de koriander, peper en zout. Mix fijn tot een gladde vinaigrette, kruid bij met peper en zout indien nodig en voeg olie toe wanneer je de vinaigrette te zuur vindt.
2
Schil de mini-ananas en snij het vruchtvlees in plakken. Snipper de rode uitjes fijn.
3
Giet het sap van de andere limoen in een schaal en voeg de geschilde en in plakjes gesneden avocado's toe. Meng goed zodat ze niet verkleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng voorzichtig.
4
Dien koel op, besprenkeld met wat vinaigrette en serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.
5
Deze salade is het perfecte bijgerecht voor koude kreeft, gegrilde gamba's, gevogelte en wit vlees.
1
Giet de olie in de beker van de mixer en voeg het sap van 2/3 van de limoenen toe, de helft (of meer, volgens eigen smaak) van de ontpitte en gehakte chilipeper, de koriander, peper en zout. Mix fijn tot een gladde vinaigrette, kruid bij met peper en zout indien nodig en voeg olie toe wanneer je de vinaigrette te zuur vindt.
2
Schil de mini-ananas en snij het vruchtvlees in plakken. Snipper de rode uitjes fijn.
3
Giet het sap van de andere limoen in een schaal en voeg de geschilde en in plakjes gesneden avocado's toe. Meng goed zodat ze niet verkleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng voorzichtig.
4
Dien koel op, besprenkeld met wat vinaigrette en serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.
5
Deze salade is het perfecte bijgerecht voor koude kreeft, gegrilde gamba's, gevogelte en wit vlees.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 148; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 405,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 148; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 405,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ananas | Schijven | Sap | Blik

Del Monte

Ananas | Schijven | Sap | Blik

3 × 350 gr

€8,97

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,30