1
Laat de pandoro in zijn plastieken verpakking gedurende 4 u in de diepvriezer hard worden.
2
Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd hem in 2 en klop er met een pollepel de pitjes uit boven een slakom.
3
Het ijs moet kneedbaar zijn maar niet gesmolten: zet het indien nodig even in de koelkast. Snijd de basis van de pandoro open ter hoogte van de kraag en hol hem uit. Vul hem met het pistacheroomijs en druk goed aan, zonder de cake te vervormen (doe hem eventueel in een hoge en smalle slakom). Voeg de granaatappelpitjes toe en bedek ze met de frambozensorbet. Sluit met de basis van de pandoro, pak hem in zijn zakje in en laat minstens 8 u in de diepvriezer opstijven.
4
Klop de eiwitten, net voor het opdienen, met het zout tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de zeer fijne suiker toe, terwijl je op hoge snelheid blijft kloppen: er vormt zich na 5 min. een heel stevige, glanzende meringue. Meng het maiszetmeel met 1⁄2 el citroensap, voeg toe en klop de meringue nog 1 min.
5
Ontvorm de pandoro op de dienschotel. Bedek hem volledig met golvende meringue, karamelliseer de bombe met een brander voor crème brûlée en dien meteen op.
1
Laat de pandoro in zijn plastieken verpakking gedurende 4 u in de diepvriezer hard worden.
2
Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd hem in 2 en klop er met een pollepel de pitjes uit boven een slakom.
3
Het ijs moet kneedbaar zijn maar niet gesmolten: zet het indien nodig even in de koelkast. Snijd de basis van de pandoro open ter hoogte van de kraag en hol hem uit. Vul hem met het pistacheroomijs en druk goed aan, zonder de cake te vervormen (doe hem eventueel in een hoge en smalle slakom). Voeg de granaatappelpitjes toe en bedek ze met de frambozensorbet. Sluit met de basis van de pandoro, pak hem in zijn zakje in en laat minstens 8 u in de diepvriezer opstijven.
4
Klop de eiwitten, net voor het opdienen, met het zout tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de zeer fijne suiker toe, terwijl je op hoge snelheid blijft kloppen: er vormt zich na 5 min. een heel stevige, glanzende meringue. Meng het maiszetmeel met 1⁄2 el citroensap, voeg toe en klop de meringue nog 1 min.
5
Ontvorm de pandoro op de dienschotel. Bedek hem volledig met golvende meringue, karamelliseer de bombe met een brander voor crème brûlée en dien meteen op.