Delhaize logo
  • Alaskabombe
    D

Alaskabombe

door Gema Gomez
AlaskabombeD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 4 eiwitten
  • 1 granaatappel
  • 1/4 citroen
  • 1 pandoro (van 700 g)
  • 1 l pistacheroomijs
  • 4,8 dl frambozensorbet
  • 220 g extrafijne suiker
  • 1 el maizena
  • zout
  • 4 eiwitten
  • 1 granaatappel
  • 1/4 citroen
  • 1 pandoro (van 700 g)
  • 1 l pistacheroomijs
  • 4,8 dl frambozensorbet
  • 220 g extrafijne suiker
  • 1 el maizena
  • zout

Begin met koken

: 35 min. (+ 12 u vriestijd)
1
Laat de pandoro in zijn plastieken verpakking gedurende 4 u in de diepvriezer hard worden.
2
Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd hem in 2 en klop er met een pollepel de pitjes uit boven een slakom.
3
Het ijs moet kneedbaar zijn maar niet gesmolten: zet het indien nodig even in de koelkast. Snijd de basis van de pandoro open ter hoogte van de kraag en hol hem uit. Vul hem met het pistacheroomijs en druk goed aan, zonder de cake te vervormen (doe hem eventueel in een hoge en smalle slakom). Voeg de granaatappelpitjes toe en bedek ze met de frambozensorbet. Sluit met de basis van de pandoro, pak hem in zijn zakje in en laat minstens 8 u in de diepvriezer opstijven.
4
Klop de eiwitten, net voor het opdienen, met het zout tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de zeer fijne suiker toe, terwijl je op hoge snelheid blijft kloppen: er vormt zich na 5 min. een heel stevige, glanzende meringue. Meng het maiszetmeel met 1⁄2 el citroensap, voeg toe en klop de meringue nog 1 min.
5
Ontvorm de pandoro op de dienschotel. Bedek hem volledig met golvende meringue, karamelliseer de bombe met een brander voor crème brûlée en dien meteen op.
1
Laat de pandoro in zijn plastieken verpakking gedurende 4 u in de diepvriezer hard worden.
2
Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd hem in 2 en klop er met een pollepel de pitjes uit boven een slakom.
3
Het ijs moet kneedbaar zijn maar niet gesmolten: zet het indien nodig even in de koelkast. Snijd de basis van de pandoro open ter hoogte van de kraag en hol hem uit. Vul hem met het pistacheroomijs en druk goed aan, zonder de cake te vervormen (doe hem eventueel in een hoge en smalle slakom). Voeg de granaatappelpitjes toe en bedek ze met de frambozensorbet. Sluit met de basis van de pandoro, pak hem in zijn zakje in en laat minstens 8 u in de diepvriezer opstijven.
4
Klop de eiwitten, net voor het opdienen, met het zout tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de zeer fijne suiker toe, terwijl je op hoge snelheid blijft kloppen: er vormt zich na 5 min. een heel stevige, glanzende meringue. Meng het maiszetmeel met 1⁄2 el citroensap, voeg toe en klop de meringue nog 1 min.
5
Ontvorm de pandoro op de dienschotel. Bedek hem volledig met golvende meringue, karamelliseer de bombe met een brander voor crème brûlée en dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 33,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 33,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Amerikaans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Frambozenijs
4.75 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Granaatappel
Delhaize Granaatappel
250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
99
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Roomijs | Pistache
Delhaize Roomijs | Pistache
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Totaal:
€13,46