1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water, breng aan de kook en reken +- 25 min. kooktijd (houd in het oog). Laat een beetje lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes ham over en bak ze 8 min. (houd in het oog). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de oven niet af.
3
Meng de honing en de azijn in een kom en roer er dan de olijfolie onder. Voeg de gehakte olijven toe en de gesnipperde bieslook. Breng verder op smaak.
4
Snijd de aardappelen in schijfjes en verdeel ze in de vorm van 4 rozetten op de ovenplaat (gebruik opnieuw het bakpapier van de ham). Snijd de brie in sneetjes en leg ze op de aardappelen. Laat +- 5 min. in de oven smelten.
5
Dresseer de rozetjes op warme borden, besprenkel met een beetje vinaigrette en bestrooi met grote stukken ham. Dien meteen op.
6
Tip: Serveer een rucolasalade met enkele pijnboompitten of gehakte noten bij dit heerlijke voorgerecht.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water, breng aan de kook en reken +- 25 min. kooktijd (houd in het oog). Laat een beetje lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes ham over en bak ze 8 min. (houd in het oog). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de oven niet af.
3
Meng de honing en de azijn in een kom en roer er dan de olijfolie onder. Voeg de gehakte olijven toe en de gesnipperde bieslook. Breng verder op smaak.
4
Snijd de aardappelen in schijfjes en verdeel ze in de vorm van 4 rozetten op de ovenplaat (gebruik opnieuw het bakpapier van de ham). Snijd de brie in sneetjes en leg ze op de aardappelen. Laat +- 5 min. in de oven smelten.
5
Dresseer de rozetjes op warme borden, besprenkel met een beetje vinaigrette en bestrooi met grote stukken ham. Dien meteen op.
6
Tip: Serveer een rucolasalade met enkele pijnboompitten of gehakte noten bij dit heerlijke voorgerecht.