⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAardappelrozetjes met brie, hamchips en olijvenvinaigrette
Delhaize logo
  • Aardappelrozetjes met brie, hamchips en olijvenvinaigrette
    D

Aardappelrozetjes met brie, hamchips en olijvenvinaigrette

door Line Couvreur
Aardappelrozetjes met brie, hamchips en olijvenvinaigretteD
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 sneetjes Parmaham
  • 1/4 bussel bieslook
  • 3 aardappelen alle gebruik
  • 6 ontpitte, zwarte olijven
  • 100 g brie
  • 1 el honing
  • 2 el bio balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 sneetjes Parmaham
  • 1/4 bussel bieslook
  • 3 aardappelen alle gebruik
  • 6 ontpitte, zwarte olijven
  • 100 g brie
  • 1 el honing
  • 2 el bio balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water, breng aan de kook en reken +- 25 min. kooktijd (houd in het oog). Laat een beetje lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes ham over en bak ze 8 min. (houd in het oog). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de oven niet af.
3
Meng de honing en de azijn in een kom en roer er dan de olijfolie onder. Voeg de gehakte olijven toe en de gesnipperde bieslook. Breng verder op smaak.
4
Snijd de aardappelen in schijfjes en verdeel ze in de vorm van 4 rozetten op de ovenplaat (gebruik opnieuw het bakpapier van de ham). Snijd de brie in sneetjes en leg ze op de aardappelen. Laat +- 5 min. in de oven smelten.
5
Dresseer de rozetjes op warme borden, besprenkel met een beetje vinaigrette en bestrooi met grote stukken ham. Dien meteen op.
6
Tip: Serveer een rucolasalade met enkele pijnboompitten of gehakte noten bij dit heerlijke voorgerecht.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water, breng aan de kook en reken +- 25 min. kooktijd (houd in het oog). Laat een beetje lauw worden.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes ham over en bak ze 8 min. (houd in het oog). Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet de oven niet af.
3
Meng de honing en de azijn in een kom en roer er dan de olijfolie onder. Voeg de gehakte olijven toe en de gesnipperde bieslook. Breng verder op smaak.
4
Snijd de aardappelen in schijfjes en verdeel ze in de vorm van 4 rozetten op de ovenplaat (gebruik opnieuw het bakpapier van de ham). Snijd de brie in sneetjes en leg ze op de aardappelen. Laat +- 5 min. in de oven smelten.
5
Dresseer de rozetjes op warme borden, besprenkel met een beetje vinaigrette en bestrooi met grote stukken ham. Dien meteen op.
6
Tip: Serveer een rucolasalade met enkele pijnboompitten of gehakte noten bij dit heerlijke voorgerecht.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 11,6 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 3,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 11,6 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 3,6 g
Vlees - minder dan 3€
Voorgerecht