#HalloGoebezigers
Bio-charcuterie: slimmer verpakt, even lekker!
07/01/2021
Initiatief #73 - Een pak impact, dankzij de verpakking.
Charcuterie? Hmm lekker! Vers brood en dan een plakje kalkoensalami: heerlijk. En voortaan ook een stuk ecologischer verpakt, dankzij het slimme idee waarmee Goebeziger Stijn Jespers kwam. Als verantwoordelijke van de charcuterie-afdeling pakte hij de plastic verpakking van de bio-charcuterie grondig aan.
De 100% plastic verpakking werd vervangen door een verpakking met een nieuwe onderkant die voor 85% uit papier bestaat, en een extra laagje dat de charcuterie in twee porties splitst werd toegevoegd. Zo blijft de charcuterie langer vers en voorkom je voedselverspilling. De nieuwe onderlaag geeft dan weer nieuwe recyclagekansen: papier bij papier, plastic bij PMD. Simpel!
De nieuwe verpakking duikt meteen op in verschillende soorten bio-beleg bij Delhaize, van bio salami tot bio kookham. Smakelijk!
Dit bespaarden we al met z’n allen: 10,7 ton plastic minder per jaar.