Recept zoekresultatenFusilli salade met kip
Delhaize logo
  • Fusilli salade met kip
    A

Fusilli salade met kip

Fusilli salade met kipA
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 500 g fusilli
  • 3 kipfilets
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 500 g kerstomaten
  • 1 gezouten ansjovis
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 2 jonge uien
  • 1 basilicumplant
  • 1 tuiltje platte peterselie
  • 1 pompelmoes
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 krop sla
  • 200 g waterkers
  • olijfolie
  • peper
  • 500 g fusilli
  • 3 kipfilets
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 500 g kerstomaten
  • 1 gezouten ansjovis
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 2 jonge uien
  • 1 basilicumplant
  • 1 tuiltje platte peterselie

Begin met koken

: 30 min.
1
Breng een grote pan gezout water aan de kook voor de pasta. Gebruik een deksel om het proces te versnellen. Kook de pasta al dente gedurende 9 minuten (afhankelijk van de verpakking).
2
Bestrijk de filets met een druppel olijfolie voordat je ze op smaak brengt met zout en peper. Verhit een pan op een hoog vuur en schroei het vlees dicht. Ga door met bakken op middelhoog vuur. Om kipfilets te krijgen die van buiten krokant en van binnen sappig zijn, leg je bakpapier op de filets. Zet er een gewicht op. Bijvoorbeeld een steelpan. De druk van de pan maximaliseert het contactoppervlak met de pan. Bak de filets 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
3
Rooster twee el. van elk zaadje (pompoen, zonnebloem en vlas) in een niet-vette koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig om de zaden niet te verbranden.
4
Tomaten kunnen doormidden worden gesneden en in een kom worden gedaan. Snijd twee jonge uien fijn en kruid de tomaten en jonge uien met een scheutje olijfolie, zout en peper. Doe in een saladekom.
5
Snijd de pompelmoes in partjes.
6
Doe het ei, een el. mosterd, het citroensap, de gezouten ansjovis, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een beetje peper in een hoge kom of kopje voor een staafmixer en mix tot een homogene massa. Voeg 20 cl zonnebloemolie toe en meng rustig van onder naar boven tot je mayonaise krijgt.
7
Giet de pasta af en voeg toe aan de slakom. De warmte van de pasta zorgt ervoor dat de smaken optimaal worden opgenomen. Voeg eetlepels van de mayonaise toe en meng.
8
Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten staan. Snijd vervolgens in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de pastakom.
9
Was de sla en scheid de blaadjes tot een mooie samenstelling. Vet de sla in met een beetje mayonaise.
10
Hak de basilicumplant, bieslook en een handvol peterselie fijn en meng met de sla.
11
Dresseer alles en werk af met de knapperige pitjes en pompelmoes partjes. Smakelijk!
1
Breng een grote pan gezout water aan de kook voor de pasta. Gebruik een deksel om het proces te versnellen. Kook de pasta al dente gedurende 9 minuten (afhankelijk van de verpakking).
2
Bestrijk de filets met een druppel olijfolie voordat je ze op smaak brengt met zout en peper. Verhit een pan op een hoog vuur en schroei het vlees dicht. Ga door met bakken op middelhoog vuur. Om kipfilets te krijgen die van buiten krokant en van binnen sappig zijn, leg je bakpapier op de filets. Zet er een gewicht op. Bijvoorbeeld een steelpan. De druk van de pan maximaliseert het contactoppervlak met de pan. Bak de filets 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
3
Rooster twee el. van elk zaadje (pompoen, zonnebloem en vlas) in een niet-vette koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig om de zaden niet te verbranden.
4
Tomaten kunnen doormidden worden gesneden en in een kom worden gedaan. Snijd twee jonge uien fijn en kruid de tomaten en jonge uien met een scheutje olijfolie, zout en peper. Doe in een saladekom.
5
Snijd de pompelmoes in partjes.
6
Doe het ei, een el. mosterd, het citroensap, de gezouten ansjovis, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een beetje peper in een hoge kom of kopje voor een staafmixer en mix tot een homogene massa. Voeg 20 cl zonnebloemolie toe en meng rustig van onder naar boven tot je mayonaise krijgt.
7
Giet de pasta af en voeg toe aan de slakom. De warmte van de pasta zorgt ervoor dat de smaken optimaal worden opgenomen. Voeg eetlepels van de mayonaise toe en meng.
8
Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten staan. Snijd vervolgens in blokjes van een centimeter en voeg toe aan de pastakom.
9
Was de sla en scheid de blaadjes tot een mooie samenstelling. Vet de sla in met een beetje mayonaise.
10
Hak de basilicumplant, bieslook en een handvol peterselie fijn en meng met de sla.
11
Dresseer alles en werk af met de knapperige pitjes en pompelmoes partjes. Smakelijk!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 12,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 12,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,6 g
Kids,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pompoenzaad
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Waterkers
120 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pasta | Fusilli
Delhaize Pasta | Fusilli
500 gr
0
85
Filetblokjes | Kip
Delhaize Filetblokjes | Kip
2 × +/- 400 gr
+/-€
5
60
Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
RAW Organic Food Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
250 gr
Bio
    3
    05
    Geroosterde Zonnebloemzaden
    El Corte Ingles Geroosterde Zonnebloemzaden
    130 gr
    1
    39
    Kerstomaten
    Delhaize Kerstomaten
    2 × 250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Ansjovis
    Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2+1 gratis
    2
    39
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -40%
    3
    35
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Pompelmoes | Rood | 1 st
    Delhaize Pompelmoes | Rood | 1 st
    1 st
    0
    99
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Romeinse sla | Bio
    Delhaize Romeinse sla | Bio
    2 × 200 gr
    Bio
      3
      69

      Reeds in je keuken

      Saus | Mosterd
      Devos & Lemmens Saus | Mosterd
      30 cl
      -20% voor 3
      2
      09
      Zonnebloemolie | Bio
      Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
        3
        39
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -40%
        4
        29
        Totaal:
        +/-€43,75