Recept zoekresultatenWitloofsoep met grijze garnalen
Delhaize logo
B

Witloofsoep met grijze garnalen

Witloofsoep met grijze garnalenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g uien
  • 150 g preiwit
  • bieslook
  • 1 kruidentuiltje
  • 600 g vollegrondwitloof
  • 1 l groentebouillon (water + 2 blokjes)
  • 100 g grijze, gepelde garnalen uit de Noordzee
  • 1 el Ardeense boter AOP
  • 200 g uien
  • 150 g preiwit
  • bieslook
  • 1 kruidentuiltje
  • 600 g vollegrondwitloof
  • 1 l groentebouillon (water + 2 blokjes)
  • 100 g grijze, gepelde garnalen uit de Noordzee
  • 1 el Ardeense boter AOP

Begin met koken

: 30 min.
1
Was en snijd de ui, de prei en het witloof. Stoof aan in de boter en voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe.
2
Kook ongeveer 20 min.
3
Mix de soep zeer fijn, werk af met grijze garnalen en gesnipperde bieslook en serveer.
1
Was en snijd de ui, de prei en het witloof. Stoof aan in de boter en voeg de groentebouillon en het kruidentuiltje toe.
2
Kook ongeveer 20 min.
3
Mix de soep zeer fijn, werk af met grijze garnalen en gesnipperde bieslook en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 102; energie (kCal): 25; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 121,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 102; energie (kCal): 25; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 121,62
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
5
59
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
6
29
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Totaal:
€27,32

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.