Recept zoekresultatenOp de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrème
    C

Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrème

Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrèmeC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 Ardense forelfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • ijsblokje
  • 20 g rucola (voor de rucolaolie)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de rucolaolie)
  • 1 dl slaolie (voor de rucolaolie)
  • peper en zout (voor de rucolaolie)
  • 4 Ardense forelfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • ijsblokje
  • 20 g rucola (voor de rucolaolie)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de rucolaolie)
  • 1 dl slaolie (voor de rucolaolie)
  • peper en zout (voor de rucolaolie)

Begin met koken

: 35 min.
1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ze in 2 en snijd de grote kanten met de mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste plakjes (= 1/4 van de bloemkool) in een kleine slakom met water en de ijsblokjes weken. Laat in de koelkast rusten.
2
Doe de rest van de bloemkool in een kookpot, overgiet met koud water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
3
Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Zet de planken op de barbecue (niet te warm), sluit het deksel en laat 15 min. roken.
4
Maak de rucolaolie: mix de gehakte gepelde knoflook met de olie en de grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
5
Laat de rauwe bloemkoolplakjes uitlekken en meng ze met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en mix hem met de boter tot een smeuïge crème fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de bloemkoolcrème en de forelfilets op de borden. Besprenkel ze met een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe bloemkool toe en werk af met peterselie. Dien lauw op.
1
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ze in 2 en snijd de grote kanten met de mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste plakjes (= 1/4 van de bloemkool) in een kleine slakom met water en de ijsblokjes weken. Laat in de koelkast rusten.
2
Doe de rest van de bloemkool in een kookpot, overgiet met koud water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
3
Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Zet de planken op de barbecue (niet te warm), sluit het deksel en laat 15 min. roken.
4
Maak de rucolaolie: mix de gehakte gepelde knoflook met de olie en de grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
5
Laat de rauwe bloemkoolplakjes uitlekken en meng ze met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en mix hem met de boter tot een smeuïge crème fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de bloemkoolcrème en de forelfilets op de borden. Besprenkel ze met een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe bloemkool toe en werk af met peterselie. Dien lauw op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 164,5 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 164,5 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,1 g
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht