Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke pannenkoeken
Delhaize logo
  • Klassieke pannenkoeken
    C

Klassieke pannenkoeken

Klassieke pannenkoekenC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl volle melk
  • 1/2 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • zout
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl volle melk
  • 1/2 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • zout

Begin met koken

1
Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
2
Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
3
Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen …
1
Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
2
Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
3
Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen …
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Dessert
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden