Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenChili con carne
Delhaize logo
  • Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 280 g crispy mais (in blik)
  • 200 g tortillachips
  • 680 g passata rustica
  • 40 g boter
  • 20 g koriander
  • 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
  • 1 kl chilipoeder
  • 200 g zure room
  • 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 280 g crispy mais (in blik)
  • 200 g tortillachips
  • 680 g passata rustica
  • 40 g boter
  • 20 g koriander
  • 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
  • 1 kl chilipoeder
  • 200 g zure room

Begin met koken

20 min + 20 min baktijd
1
Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. 
3
Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.
1
Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. 
3
Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
4
Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.
Nutritionele informatie
Energie: 786 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden