Delhaize logo
  • Tzatziki
    A

Tzatziki

TzatzikiA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook op olie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse munt
  • 15 g dille
  • 5 cl olijfolie
  • peper
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook op olie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse munt
  • 15 g dille
  • 5 cl olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 5 min
1
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 2, verwijder de zaadjes met een lepeltje, en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.
2
Verwijder de takjes van de dille en de munt en hak de blaadjes fijn. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Plet het teentje knoflook tot pulp.
3
Meng alle ingrediënten met de yoghurt, besprenkel met een streepje olijfolie en kruid bij indien nodig. Zet weg op een koude plaats.
1
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 2, verwijder de zaadjes met een lepeltje, en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.
2
Verwijder de takjes van de dille en de munt en hak de blaadjes fijn. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Plet het teentje knoflook tot pulp.
3
Meng alle ingrediënten met de yoghurt, besprenkel met een streepje olijfolie en kruid bij indien nodig. Zet weg op een koude plaats.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 114; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 163,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 114; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 163,02
Grieks
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch

Deze recepten kan je ook leuk vinden