Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasaus
Delhaize logo
  • Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasaus
    A

Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasaus

Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g bio-zalmfilet
  • 4 zoete biopuntpaprika’s
  • 1 ronde biocourgette
  • 1/2 bioknolselder
  • 350 g gekookte rode biolinzen
  • 6 takjes biotijm
  • peper
  • 2 biosjalotten (voor de rucolasaus)
  • 100 g biorucola (voor de rucolasaus)
  • 2 dl bioroom (voor de rucolasaus)
  • 1 dl bio witte wijn (voor de rucolasaus)
  • 1/2 biogroentebouillonblokje (voor de rucolasaus)
  • 20 g bioboter (voor de rucolasaus)
  • peper en zout (voor de rucolasaus)
  • 600 g bio-zalmfilet
  • 4 zoete biopuntpaprika’s
  • 1 ronde biocourgette
  • 1/2 bioknolselder
  • 350 g gekookte rode biolinzen
  • 6 takjes biotijm
  • peper
  • 2 biosjalotten (voor de rucolasaus)
  • 100 g biorucola (voor de rucolasaus)
  • 2 dl bioroom (voor de rucolasaus)
  • 1 dl bio witte wijn (voor de rucolasaus)
  • 1/2 biogroentebouillonblokje (voor de rucolasaus)
  • 20 g bioboter (voor de rucolasaus)
  • peper en zout (voor de rucolasaus)

Begin met koken

: 45 min.
1
Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.
3
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede ovenschaal. Schuif 20 min. in de oven.
4
Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.
5
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
6
Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.
1
Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.
3
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede ovenschaal. Schuif 20 min. in de oven.
4
Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.
5
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
6
Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 958 kcal - Vetten: 52 g - Koolhydraten: 60 g - Vezels: 17 g - Eiwitten: 54 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 958 kcal - Vetten: 52 g - Koolhydraten: 60 g - Vezels: 17 g - Eiwitten: 54 g
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
3 × +/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62
Paprika | Mix
Delhaize Paprika | Mix
2 × 500 gr
2
49
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Linzen
Bonduelle Linzen
2 × 310 gr
2
25
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Rucola
    Delhaize Rucola
    100 gr
    1
    29
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
    3+1 gratis
    2
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€64,22