1
Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.
3
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede ovenschaal. Schuif 20 min. in de oven.
4
Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.
5
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
6
Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.
1
Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.
3
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede ovenschaal. Schuif 20 min. in de oven.
4
Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.
5
Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
6
Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.