Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRosbief met krieltjes en gegrilde groenten
Delhaize logo
  • Rosbief met krieltjes en gegrilde groenten
    A

Rosbief met krieltjes en gegrilde groenten

Rosbief met krieltjes en gegrilde groentenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 biorosbief van 1,5 kg
  • 500 g biowortelen
  • 1 bio bloemkool
  • 3 ronde biocourgettes
  • 1 kg biokrieltjes
  • 6 el bio olijfolie
  • 50 g boter bio
  • 4 takjes biotijm
  • 4 takjes biorozemarijn
  • 1 el bio Provençaalse kruiden
  • fleur de sel
  • peper
  • 1 biorosbief van 1,5 kg
  • 500 g biowortelen
  • 1 bio bloemkool
  • 3 ronde biocourgettes
  • 1 kg biokrieltjes
  • 6 el bio olijfolie
  • 50 g boter bio
  • 4 takjes biotijm
  • 4 takjes biorozemarijn
  • 1 el bio Provençaalse kruiden
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

: 50 min.
1
Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif 45 min. in de oven.
3
Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
4
Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm, peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
5
Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven (die zijn intussen al 20 min. aan het bakken) en schuif de schaal met het vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
6
Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min. rusten en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de gegrilde groenten.
1
Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif 45 min. in de oven.
3
Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
4
Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm, peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
5
Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven (die zijn intussen al 20 min. aan het bakken) en schuif de schaal met het vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
6
Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min. rusten en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de gegrilde groenten.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 463 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 27 g - Vezels: 7 g - Eiwitten: 46 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 463 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 27 g - Vezels: 7 g - Eiwitten: 46 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Rosbief
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fleur de sel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Courgette
    Delhaize Courgette
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Krielaardappelen
    Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
    2
    89
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Fijne kruiden
    Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
    13 gr
    -10% voor 3
    3
    09

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €22,40