1
Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif 45 min. in de oven.
3
Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
4
Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm, peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
5
Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven (die zijn intussen al 20 min. aan het bakken) en schuif de schaal met het vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
6
Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min. rusten en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de gegrilde groenten.
1
Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif 45 min. in de oven.
3
Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
4
Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm, peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
5
Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven (die zijn intussen al 20 min. aan het bakken) en schuif de schaal met het vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
6
Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min. rusten en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de gegrilde groenten.