⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenZalm met preistoemp
Delhaize logo
  • Zalm met preistoemp
    B

Zalm met preistoemp

Zalm met preistoempB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g zalmfilet zonder vel
  • 600 g gesneden prei
  • 800 g bintjes
  • 15 cl room
  • 22 cl mousselinesaus « Culinary »
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 5 g bieslook
  • 1/2 gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 700 g zalmfilet zonder vel
  • 600 g gesneden prei
  • 800 g bintjes
  • 15 cl room
  • 22 cl mousselinesaus « Culinary »
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 5 g bieslook
  • 1/2 gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water met de bouillonblokjes. Voeg de bouillonblokjeshelft van de tijm en het laurierblad toe.
2
Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
3
Giet de aardappelen en prei af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de room en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water met de bouillonblokjes. Voeg de bouillonblokjeshelft van de tijm en het laurierblad toe.
2
Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
3
Giet de aardappelen en prei af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de room en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Kids
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
2 × +/- 650 gr
+/-€
20
79
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
2 × 300 gr
2de tegen -50%
1
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Mayonaise | Eieren
Delhaize Mayonaise | Eieren
465 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€59,93