1
Schil de wortelen. Snijd 1 wortel in schijfjes en bak kort op in 1 eetlepel olijfolie. Pel een sinaasappel à vif. Houd beide aan de kant voor de afwerking.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de wortelen in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe en zet onder water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg net voor het einde de kurkuma toe.
3
Schep een beetje kookvocht uit de pot en zet even apart. Pers de rest van de sinaasappelen, voeg het sap bij de soep en mix de soep fijn in een blender. Als de soep te dik is, voeg je nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele schijfjes wortel, sinaasappelpartjes en wat Espelettepeper.
1
Schil de wortelen. Snijd 1 wortel in schijfjes en bak kort op in 1 eetlepel olijfolie. Pel een sinaasappel à vif. Houd beide aan de kant voor de afwerking.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de wortelen in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe en zet onder water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg net voor het einde de kurkuma toe.
3
Schep een beetje kookvocht uit de pot en zet even apart. Pers de rest van de sinaasappelen, voeg het sap bij de soep en mix de soep fijn in een blender. Als de soep te dik is, voeg je nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele schijfjes wortel, sinaasappelpartjes en wat Espelettepeper.