⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd ei
Delhaize logo
  • Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd ei
    A

Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd ei

Wintersalade met witloof, croutons en een gepocheerd eiA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 appel (jonagold)
  • 1 scheut azijn (De blauwe hand)
  • 1 el boter
  • 4 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • 150 g groene slamengeling
  • 100 g notenmengeling
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 stronken witloof Delhaize
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 1 appel (jonagold)
  • 1 scheut azijn (De blauwe hand)
  • 1 el boter
  • 4 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • 150 g groene slamengeling
  • 100 g notenmengeling
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 stronken witloof Delhaize
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Rooster het brood.
2
Snijd het witloof fijn. Was de appel en snijd in sliertjes.
3
Doe de boter in een kleine pot. Verwarm op een matig vuur tot ze karamel kleurt. Neem de gebruinde boter uit de pot en giet ze door een fijne zeef. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de witte wijnazijn en de gebruinde boter. Werk af naar smaak met zout en peper.
4
Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn en een snuifje zout, gedurende 3 à 4 min. Dep de eieren droog.
5
Dien de groene slamengeling op met het witloof, de appel, de croutons, de notenmengeling en de gepocheerde eieren. Voeg vinaigrette toe naar smaak.
6
Servez le mélange de salade verte avec les chicons, la pomme, les croûtons de pain, le mélange de noix et les oeufs pochés. Ajoutez de la vinaigrette selon votre goût.
1
Rooster het brood.
2
Snijd het witloof fijn. Was de appel en snijd in sliertjes.
3
Doe de boter in een kleine pot. Verwarm op een matig vuur tot ze karamel kleurt. Neem de gebruinde boter uit de pot en giet ze door een fijne zeef. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de witte wijnazijn en de gebruinde boter. Werk af naar smaak met zout en peper.
4
Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn en een snuifje zout, gedurende 3 à 4 min. Dep de eieren droog.
5
Dien de groene slamengeling op met het witloof, de appel, de croutons, de notenmengeling en de gepocheerde eieren. Voeg vinaigrette toe naar smaak.
6
Servez le mélange de salade verte avec les chicons, la pomme, les croûtons de pain, le mélange de noix et les oeufs pochés. Ajoutez de la vinaigrette selon votre goût.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 769; energie (kCal): 185; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 419,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 769; energie (kCal): 185; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 419,02
Vegetarisch
Diner
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
900 gr
2de tegen -50%
3
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Broodjes | Mini | Voorgebakken
Delhaize Broodjes | Mini | Voorgebakken
2 × 12 x 50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Trio van sla | Kluit
Delhaize Trio van sla | Kluit
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Mix | pinda-Cashewnoten
Delhaize Mix | pinda-Cashewnoten
165 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€16,51