Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBiscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten
Delhaize logo
  • Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten
    D

Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten

Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenotenD
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 5 cl amaretto
  • 500 g aardbeien
  • 225 g griessuiker
  • 400 g mascarpone
  • 5 cl verse room
  • 40 g zachte boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
  • 5 cl amaretto
  • 500 g aardbeien
  • 225 g griessuiker
  • 400 g mascarpone
  • 5 cl verse room
  • 40 g zachte boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng met de mixerkloppers de zachte boter, 125 g griessuiker, 2 hele eieren en 3 eierdooiers. Voeg de bloem toe, klop nog even, spatel er dan de 3 met het zout stijfgeklopte eiwitten onder.
3
Verdeel het deeg gelijkmatig (tot in de hoeken) over de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 30 x 36 cm).Zet 8 à 10 min. in de oven (het deeg moet niet goudgeel gebakken zijn!).
4
Haal het gebak uit de oven en draai het meteen om op een stuk bakpapier.
5
Verwijder het papier waarop het gebakken heeft en rol de biscuit op met het nieuwe papier. Vouw de uiteinden naar binnen en laat volledig afkoelen.
6
Zet 100 g aardbeien opzij en snij de rest in kleine blokjes. Meng de mascarpone, de room en 100 g suiker in een kom. Zet 120 g van deze bereiding in de koelkast. Doe de aardbeiblokjes bij in de kom en meng.
7
Ontrol het gebak, besmeer het eerst met amaretto en dan, tot aan de randen, met het aardbeimengsel, maar laat een vierde vrij. Rol het gebak voorzichtig op in de richting van het deel zonder room. Wikkel de biscuitrol in vershoudfolie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
8
Doe de pistachenoten in de beker van de hakmolen en laat in schokjes draaien om te vermijden dat ze tot kruimels gemixt worden. Smeer de biscuitrol in met de opzijgezette room en bestrooi met de noten. Snij de bewaarde aardbeien in schijfjes en versier er het gebak mee. Serveer koel.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng met de mixerkloppers de zachte boter, 125 g griessuiker, 2 hele eieren en 3 eierdooiers. Voeg de bloem toe, klop nog even, spatel er dan de 3 met het zout stijfgeklopte eiwitten onder.
3
Verdeel het deeg gelijkmatig (tot in de hoeken) over de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 30 x 36 cm).Zet 8 à 10 min. in de oven (het deeg moet niet goudgeel gebakken zijn!).
4
Haal het gebak uit de oven en draai het meteen om op een stuk bakpapier.
5
Verwijder het papier waarop het gebakken heeft en rol de biscuit op met het nieuwe papier. Vouw de uiteinden naar binnen en laat volledig afkoelen.
6
Zet 100 g aardbeien opzij en snij de rest in kleine blokjes. Meng de mascarpone, de room en 100 g suiker in een kom. Zet 120 g van deze bereiding in de koelkast. Doe de aardbeiblokjes bij in de kom en meng.
7
Ontrol het gebak, besmeer het eerst met amaretto en dan, tot aan de randen, met het aardbeimengsel, maar laat een vierde vrij. Rol het gebak voorzichtig op in de richting van het deel zonder room. Wikkel de biscuitrol in vershoudfolie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
8
Doe de pistachenoten in de beker van de hakmolen en laat in schokjes draaien om te vermijden dat ze tot kruimels gemixt worden. Smeer de biscuitrol in met de opzijgezette room en bestrooi met de noten. Snij de bewaarde aardbeien in schijfjes en versier er het gebak mee. Serveer koel.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 250; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 681,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 250; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 681,25
Vegetarisch
Brunch
Brunch
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Amaretto | 28% ALC.
Disaronno Amaretto | 28% ALC.
70 cl
- €1.5
14
49
€15,99
Aardbei
Delhaize Aardbei
2 × 400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€43,19