1
Houd enkele blaadjes basilicum apart. Mix de rest met het water, de suiker, het sap van 1 citroen en een snufje zout. Giet in een grote schaal met platte bodem en zet minstens 5 u in de diepvriezer.
2
Schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in blokjes en verwijder de pitjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix de watermeloen met het sap van 2 citroenen, de azijn, de olijfolie, het gembersap, peper en zout.
3
Verdeel de gazpacho over glazen of kommen. Werk af met de mozzarellabolletjes en basilicum. Schraap de granité los met een vork en verdeel de schilfers over de gazpacho. Dien meteen op.
1
Houd enkele blaadjes basilicum apart. Mix de rest met het water, de suiker, het sap van 1 citroen en een snufje zout. Giet in een grote schaal met platte bodem en zet minstens 5 u in de diepvriezer.
2
Schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in blokjes en verwijder de pitjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix de watermeloen met het sap van 2 citroenen, de azijn, de olijfolie, het gembersap, peper en zout.
3
Verdeel de gazpacho over glazen of kommen. Werk af met de mozzarellabolletjes en basilicum. Schraap de granité los met een vork en verdeel de schilfers over de gazpacho. Dien meteen op.