1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke stukken van ongeveer 50 g.
3
Maak de saus: Snijd de prei en de selder in grove stukken. Pel en snijd de sjalot en look fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een kom en stoof de sjalot en de look, voeg er de prei en de selderstukken aan toe. Voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Laat samen een 5-tal minuten verder stoven en blus dan met de witte wijn. Laat even verder sudderen en voeg dan de visfumet en de room toe. Laat de saus even inkoken en giet ze dan door een zeef. Breng ze verder op smaak met peper en het sap van de citroen.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de vis kort aan beide zijden goudbruin. Leg ze daarna in individuele serveerpannetjes en overgiet ze met de saus. Verdeel er de garnalen over en zet de pannetjes nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Controleer of de vis gaar is en strooi er nog een beetje vers gehakte bladpeterselie over.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke stukken van ongeveer 50 g.
3
Maak de saus: Snijd de prei en de selder in grove stukken. Pel en snijd de sjalot en look fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een kom en stoof de sjalot en de look, voeg er de prei en de selderstukken aan toe. Voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Laat samen een 5-tal minuten verder stoven en blus dan met de witte wijn. Laat even verder sudderen en voeg dan de visfumet en de room toe. Laat de saus even inkoken en giet ze dan door een zeef. Breng ze verder op smaak met peper en het sap van de citroen.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de vis kort aan beide zijden goudbruin. Leg ze daarna in individuele serveerpannetjes en overgiet ze met de saus. Verdeel er de garnalen over en zet de pannetjes nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Controleer of de vis gaar is en strooi er nog een beetje vers gehakte bladpeterselie over.