Gemakkelijk
Als je geen goede voornemens maakte, alleen lekkere!
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Warm twee eetlepels olijfolie in een pan en stoof de spinazie gaar. Kruid met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en meng er de spinazie met zijn vocht onder. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Dep de zeewolffilets droog. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 2 tot 3 minuten aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
Voor de mousselinesaus:
- Smelt de geklaarde boter in een pannetje en houd warm.
- Breek de eieren en doe de dooiers in een steelpan. Voeg 2 eierdopjes witte wijn toe, en een eierdopje water.
- Neem een klopper bij de hand en klop je mengsel schuimig op een zacht vuur. Blijf goed doorkloppen in een achtvorm en draai je steelpan telkens een kwartslag zodat je de volledige bodem en rand van de pan meeneemt. Zo voorkom je dat de eidooiers aanbakken. Blijf doorgaan en giet er nu geleidelijk de geklaarde boter bij. Tot slot meng je er de room onder.
- Breng je saus op smaak met het citroensap, de cayennepeper en een snuifje zout.
What the hack!
Hoe een citroen uitpersen zonder ‘m te snijden.
Rol de citroen heen en weer en oefen wat druk uit met je hand. Prik er een tandenstoker in en laat het sap lopen. Extra tof: zo glippen er geen pitjes in je saus.