1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Rasp 3/4 van de parmigiano en snijd de rest in schilfers.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in 3. Houd de punten apart. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2.
3
Doe de penne in het kokende water. Voeg +- 5 min. na het hernemen van het kookpunt de sperziebonen toe en, 2 min. later, de aspergestukjes. Wacht nog eens 2 min. en voeg dan de aspergepunten toe. Laat 3 min. koken en giet af.
4
Maak intussen de pesto: mix de room, de dille, het basilicum, de geraspte parmigiano, 3/4 van de pijnboompitten en peper en zout in de beker van de mixer of de blender fijn. Voeg naar eigen smaak citroensap toe.
5
Haal de kookpot van het vuur en meng de pesto onder de pasta en de groenten. Bestrooi met parmigianoschilfers en de rest van de pijnboompitten en dien meteen op. Werk eventueel af met citroenschijfjes en kruiden.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Rasp 3/4 van de parmigiano en snijd de rest in schilfers.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in 3. Houd de punten apart. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2.
3
Doe de penne in het kokende water. Voeg +- 5 min. na het hernemen van het kookpunt de sperziebonen toe en, 2 min. later, de aspergestukjes. Wacht nog eens 2 min. en voeg dan de aspergepunten toe. Laat 3 min. koken en giet af.
4
Maak intussen de pesto: mix de room, de dille, het basilicum, de geraspte parmigiano, 3/4 van de pijnboompitten en peper en zout in de beker van de mixer of de blender fijn. Voeg naar eigen smaak citroensap toe.
5
Haal de kookpot van het vuur en meng de pesto onder de pasta en de groenten. Bestrooi met parmigianoschilfers en de rest van de pijnboompitten en dien meteen op. Werk eventueel af met citroenschijfjes en kruiden.