⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVolkorenpasta met groenten en romige pesto
Delhaize logo
  • Volkorenpasta met groenten en romige pesto
    A

Volkorenpasta met groenten en romige pesto

Volkorenpasta met groenten en romige pestoA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bussel groene asperges
  • 200 g sperziebonen
  • 1/2 citroen
  • 80 g pijnboompitten
  • 400 g volkorenpenne
  • 120 g parmigiano
  • 2,5 dl lichte room (5% V.G.)
  • 20 g dille
  • 20 g basilicum
  • peper en zout
  • 1 bussel groene asperges
  • 200 g sperziebonen
  • 1/2 citroen
  • 80 g pijnboompitten
  • 400 g volkorenpenne
  • 120 g parmigiano
  • 2,5 dl lichte room (5% V.G.)
  • 20 g dille
  • 20 g basilicum
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Rasp 3/4 van de parmigiano en snijd de rest in schilfers.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in 3. Houd de punten apart. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2.
3
Doe de penne in het kokende water. Voeg +- 5 min. na het hernemen van het kookpunt de sperziebonen toe en, 2 min. later, de aspergestukjes. Wacht nog eens 2 min. en voeg dan de aspergepunten toe. Laat 3 min. koken en giet af.
4
Maak intussen de pesto: mix de room, de dille, het basilicum, de geraspte parmigiano, 3/4 van de pijnboompitten en peper en zout in de beker van de mixer of de blender fijn. Voeg naar eigen smaak citroensap toe.
5
Haal de kookpot van het vuur en meng de pesto onder de pasta en de groenten. Bestrooi met parmigianoschilfers en de rest van de pijnboompitten en dien meteen op. Werk eventueel af met citroenschijfjes en kruiden.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Rasp 3/4 van de parmigiano en snijd de rest in schilfers.
2
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in 3. Houd de punten apart. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2.
3
Doe de penne in het kokende water. Voeg +- 5 min. na het hernemen van het kookpunt de sperziebonen toe en, 2 min. later, de aspergestukjes. Wacht nog eens 2 min. en voeg dan de aspergepunten toe. Laat 3 min. koken en giet af.
4
Maak intussen de pesto: mix de room, de dille, het basilicum, de geraspte parmigiano, 3/4 van de pijnboompitten en peper en zout in de beker van de mixer of de blender fijn. Voeg naar eigen smaak citroensap toe.
5
Haal de kookpot van het vuur en meng de pesto onder de pasta en de groenten. Bestrooi met parmigianoschilfers en de rest van de pijnboompitten en dien meteen op. Werk eventueel af met citroenschijfjes en kruiden.
Nutritionele informatie
A
Energie: 706 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Pasta | Penna
Armando Pasta | Penna
500 gr
2+2 gratis
2
29
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
2 × 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€24,67