Recept zoekresultatenVis met witte asperges en Duvelse botersaus
Delhaize logo

Vis met witte asperges en Duvelse botersaus

Vis met witte asperges en Duvelse botersaus
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 flesjes Duvel Tripel Hop Citra
  • 300 g grijze garnalen
  • 200 g zeekraal
  • 12 witte asperges
  • 4 sjalotten
  • 1 citroen
  • 2 dl room
  • 100 g boter
  • 600 g witte vis
  • 4 dl visfumet
  • 1 takje tijm
  • Peper
  • zout
  • 1 flesjes Duvel Tripel Hop Citra
  • 300 g grijze garnalen
  • 200 g zeekraal
  • 12 witte asperges
  • 4 sjalotten
  • 1 citroen
  • 2 dl room
  • 100 g boter
  • 600 g witte vis
  • 4 dl visfumet
  • 1 takje tijm
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Start met de saus: snipper de sjalot, pluk de blaadjes van de tijm, pers de citroen en snij de boter in blokjes. Stoof de sjalot samen met de tijm in één blokje boter. Blus het geheel met het citroensap en de Duvel Tripel Hop Citra. Laat zachtjes inkoken tot de helft.
2
Voeg de visfumet toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat het geheel opkoken. Voeg nu beetje bij beetje de andere blokjes boter toe. Kruid naar smaak af met peper. Haal de saus van het vuur en ga verder met de asperges en de vis.
3
Schil de asperges en snijd bij zodat ze allemaal even lang zijn. Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten met gesloten deksel staan. De asperges zijn gaar wanneer je er makkelijk in kan duwen.
4
Ontgraat de vis en verdeel in porties van zo’n 120 g. Bak op de velkant in wat extra boter en kruid af met peper en zout.
5
Blancheer de zeekraal kort in kokend water. Stoof nadien aan in wat extra boter en kruid met peper.
6
Begin met dresseren: plaats 3 asperges op elk bord en schik hiernaast een stukje gebakken vis. Dresseer de zeekraal op de asperges en serveer met een handvol garnalen. Werk het gerecht af met de saus. Serveer met een Duvel Tripel Hop Citra.
1
Start met de saus: snipper de sjalot, pluk de blaadjes van de tijm, pers de citroen en snij de boter in blokjes. Stoof de sjalot samen met de tijm in één blokje boter. Blus het geheel met het citroensap en de Duvel Tripel Hop Citra. Laat zachtjes inkoken tot de helft.
2
Voeg de visfumet toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat het geheel opkoken. Voeg nu beetje bij beetje de andere blokjes boter toe. Kruid naar smaak af met peper. Haal de saus van het vuur en ga verder met de asperges en de vis.
3
Schil de asperges en snijd bij zodat ze allemaal even lang zijn. Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten met gesloten deksel staan. De asperges zijn gaar wanneer je er makkelijk in kan duwen.
4
Ontgraat de vis en verdeel in porties van zo’n 120 g. Bak op de velkant in wat extra boter en kruid af met peper en zout.
5
Blancheer de zeekraal kort in kokend water. Stoof nadien aan in wat extra boter en kruid met peper.
6
Begin met dresseren: plaats 3 asperges op elk bord en schik hiernaast een stukje gebakken vis. Dresseer de zeekraal op de asperges en serveer met een handvol garnalen. Werk het gerecht af met de saus. Serveer met een Duvel Tripel Hop Citra.
Nutritionele informatie
A

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

A
Hoofdgerecht