1
Halveer de kerstomaten en houd ze apart.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en stoof de sjalot en de look aan. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. garen. Voeg hier de gepelde tomaten blokjes aan toe en laat nog 5 min. verder garen.
3
Verwarm de rest van de olijfolie en bak het vegan gehakt.
4
Rits in tussentijd de kruiden van hun steel, hak ze en voeg ze bij het gehakt. Voeg het gehakt en de alpro bij de tomatensaus en laat alles nog 10 min. verder sudderen tot je een dikke saus bekomt. Kruid goed af met de chilli explosion, peper en zout.
5
Kook de pasta in kokend, gezouten water gedurende 15 min. Giet af en doe de pasta in een schaal. Voeg de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar zodat de saus wordt opgenomen door de pasta. Pers het sap van een halve citroen erover en meng al-les nog eens goed door elkaar.
6
Verdeel de ricotta over de schaal en kruid af met peper, de rucola en zeste van citroen.
1
Halveer de kerstomaten en houd ze apart.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en stoof de sjalot en de look aan. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. garen. Voeg hier de gepelde tomaten blokjes aan toe en laat nog 5 min. verder garen.
3
Verwarm de rest van de olijfolie en bak het vegan gehakt.
4
Rits in tussentijd de kruiden van hun steel, hak ze en voeg ze bij het gehakt. Voeg het gehakt en de alpro bij de tomatensaus en laat alles nog 10 min. verder sudderen tot je een dikke saus bekomt. Kruid goed af met de chilli explosion, peper en zout.
5
Kook de pasta in kokend, gezouten water gedurende 15 min. Giet af en doe de pasta in een schaal. Voeg de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar zodat de saus wordt opgenomen door de pasta. Pers het sap van een halve citroen erover en meng al-les nog eens goed door elkaar.
6
Verdeel de ricotta over de schaal en kruid af met peper, de rucola en zeste van citroen.