Recept zoekresultatenVeggie pasta met tomaat
Delhaize logo
  • Veggie pasta met tomaat
    A

Veggie pasta met tomaat

Veggie pasta met tomaatA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bakje vegan gehakt (voor de saus)
  • 500 g kerstomaten (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 6 el olijfolie (voor de saus)
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (voor de saus)
  • 200 g ricotta (voor de saus)
  • 100 g rucola (voor de saus)
  • 3 takken oregano (voor de saus)
  • 2 takken basilicum (voor de saus)
  • 3 takjes tijm (voor de saus)
  • 1 kl chilli explosion (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 500 g Armando pasta ‘il pacchero’
  • 1/2 citroen
  • peper
  • 12,5 cl Alpro cooking (voor de saus)
  • 1 bakje vegan gehakt (voor de saus)
  • 500 g kerstomaten (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 6 el olijfolie (voor de saus)
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (voor de saus)
  • 200 g ricotta (voor de saus)
  • 100 g rucola (voor de saus)
  • 3 takken oregano (voor de saus)
  • 2 takken basilicum (voor de saus)
  • 3 takjes tijm (voor de saus)
  • 1 kl chilli explosion (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 500 g Armando pasta ‘il pacchero’
  • 1/2 citroen

Begin met koken

: 45 min.
1
Halveer de kerstomaten en houd ze apart.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en stoof de sjalot en de look aan. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. garen. Voeg hier de gepelde tomaten blokjes aan toe en laat nog 5 min. verder garen.
3
Verwarm de rest van de olijfolie en bak het vegan gehakt.
4
Rits in tussentijd de kruiden van hun steel, hak ze en voeg ze bij het gehakt. Voeg het gehakt en de alpro bij de tomatensaus en laat alles nog 10 min. verder sudderen tot je een dikke saus bekomt. Kruid goed af met de chilli explosion, peper en zout.
5
Kook de pasta in kokend, gezouten water gedurende 15 min. Giet af en doe de pasta in een schaal. Voeg de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar zodat de saus wordt opgenomen door de pasta. Pers het sap van een halve citroen erover en meng al-les nog eens goed door elkaar.
6
Verdeel de ricotta over de schaal en kruid af met peper, de rucola en zeste van citroen.
1
Halveer de kerstomaten en houd ze apart.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en stoof de sjalot en de look aan. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. garen. Voeg hier de gepelde tomaten blokjes aan toe en laat nog 5 min. verder garen.
3
Verwarm de rest van de olijfolie en bak het vegan gehakt.
4
Rits in tussentijd de kruiden van hun steel, hak ze en voeg ze bij het gehakt. Voeg het gehakt en de alpro bij de tomatensaus en laat alles nog 10 min. verder sudderen tot je een dikke saus bekomt. Kruid goed af met de chilli explosion, peper en zout.
5
Kook de pasta in kokend, gezouten water gedurende 15 min. Giet af en doe de pasta in een schaal. Voeg de tomatensaus toe en meng alles goed door elkaar zodat de saus wordt opgenomen door de pasta. Pers het sap van een halve citroen erover en meng al-les nog eens goed door elkaar.
6
Verdeel de ricotta over de schaal en kruid af met peper, de rucola en zeste van citroen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 127 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 127 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,4 g
Vegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Armando pasta ‘il pacchero’
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koffie | Lungo | |2  |1/2P
Nescafé Koffie | Lungo | |2 |1/2P
2 x 195 gr
Promo
12
53
Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
2 × 250 gr
3 voor €5
2
59
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
400 gr
2de tegen -50%
2
35
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
39
Rucola | Verpakt
Delhaize Rucola | Verpakt
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Chili Con Carne
Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
53 gr
1
59
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Soya room | Om op te kloppen
Alpro Soya room | Om op te kloppen
25 cl
2de tegen -40%
2
55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€37,81