Recept zoekresultatenVarkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree
    A

Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree

Varkensmedaillons met appels en pastinaakpureeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 varkensmedaillons
  • 4 pastinaken
  • 1 l melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gekke appelen
  • enkele blaadjes verse salie
  • 2 afgestreken el suiker
  • 2 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 varkensmedaillons
  • 4 pastinaken
  • 1 l melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gekke appelen
  • enkele blaadjes verse salie
  • 2 afgestreken el suiker
  • 2 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
3
Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
4
Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
6
Serveer alles warm.
1
Neem het vlees uit de koelkast.
2
Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
3
Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
4
Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
6
Serveer alles warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 5,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 753,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 5,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 753,59
Gluten vrij
Kids,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht