Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met groenten
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met groenten
    A

Varkenshaasje met groenten

Varkenshaasje met groentenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 wortelen
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 800 g varkenshaasjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 wortelen
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 800 g varkenshaasjes

Begin met koken

1
Pel de tomaten, snijd ze horizontaal in twee en verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in grote stukken. Snijd de paprika in blokjes en de geschraapte wortelen in schijfjes. Snipper de uien fijn. Zet opzij.
2
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak er de varkenshaasjes aan alle kanten mooi bruin in op een hoog vuur. Voeg de groenten toe, het geperste knoflookteentje, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng, zet een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat 45 min sudderen op een zacht vuur en draai het vlees af en toe om.
3
Breng op smaak met peper en zout en snijd het vlees in dikke schijven.
4
Dien warm op en geef er rijst of gekookte aardappelen bij.
1
Pel de tomaten, snijd ze horizontaal in twee en verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in grote stukken. Snijd de paprika in blokjes en de geschraapte wortelen in schijfjes. Snipper de uien fijn. Zet opzij.
2
Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak er de varkenshaasjes aan alle kanten mooi bruin in op een hoog vuur. Voeg de groenten toe, het geperste knoflookteentje, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng, zet een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat 45 min sudderen op een zacht vuur en draai het vlees af en toe om.
3
Breng op smaak met peper en zout en snijd het vlees in dikke schijven.
4
Dien warm op en geef er rijst of gekookte aardappelen bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 458,66
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 458,66
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Lente
Hoofdgerecht