Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Delhaize logo
  • Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Esdoorn | Siroop | Bio
Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
250 gr
Bio
    5
    89
    Kruiden | Pili - Pili | Molen
    Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    -10% voor 3
    3
    85
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Groenten | Pompoensoep
    Delhaize Groenten | Pompoensoep
    2 × 600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    85
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Filet pur | Ardens | Varken
    Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
    3 × +/- 520 gr
    +/-€
    9
    33

    Reeds in je keuken

    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3+1 gratis
    2
    99
    Totaal:
    +/-€52,46