1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.