Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten
Delhaize logo
A

Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groenten

Varkensgebraad met kruiden, mosterd en groentenA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 1 varkensfiletgebraad van 2 kg
  • 1 bussel wortelen
  • 5 sjalotten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 varkensfiletgebraad van 2 kg
  • 1 bussel wortelen
  • 5 sjalotten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. Kooktijd (+ 15 min. rusttijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een spiraalvormige insnijding over de hele lengte van het gebraad, tot je het vlees plat kunt uitrollen. Smeer het gebraad in met mosterd, voeg salieblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en rol op. Leg er 1 takje rozemarijn en salieblaadjes bovenop en bind goed vast. Breng op smaak met peper en zout.
2
Leg het gebraad in een grote schaal. Maak de wortelen schoon en pel de sjalotten. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Schik alle groenten rond het gebraad, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm. Giet er de kalfsfond bij en schuif 45 min in de oven. Overgiet het vlees nu en dan met braadjus.
3
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd het gebraad in dikke sneetjes en serveer het met de groenten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een spiraalvormige insnijding over de hele lengte van het gebraad, tot je het vlees plat kunt uitrollen. Smeer het gebraad in met mosterd, voeg salieblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe. Kruid met peper en zout en rol op. Leg er 1 takje rozemarijn en salieblaadjes bovenop en bind goed vast. Breng op smaak met peper en zout.
2
Leg het gebraad in een grote schaal. Maak de wortelen schoon en pel de sjalotten. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Schik alle groenten rond het gebraad, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm. Giet er de kalfsfond bij en schuif 45 min in de oven. Overgiet het vlees nu en dan met braadjus.
3
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd het gebraad in dikke sneetjes en serveer het met de groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 155,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 155,75
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Fond | Kalf
Fundo Fond | Kalf
20 cl
2de tegen -60%
3
99
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
+/-€34,39

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.