Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven
    A

Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven

Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de ovenA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 850 g varkensfiletgebraad
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 800 g zoete aardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el mosterdzaadjes
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el zachte chilivlokken
  • peper
  • 2 uien (voor de kokosmelksaus)
  • 400 g tomatenpulpen (voor de kokosmelksaus)
  • 4 cm gember (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 citroen (voor de kokosmelksaus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el kokosbloesemsuiker (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el olijfolien (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el korianderpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 el komijnpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el kurkuma (voor de kokosmelksaus)
  • peper en zout (voor de kokosmelksaus)
  • 850 g varkensfiletgebraad
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 800 g zoete aardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el mosterdzaadjes
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el zachte chilivlokken
  • peper
  • 2 uien (voor de kokosmelksaus)
  • 400 g tomatenpulpen (voor de kokosmelksaus)

Begin met koken

: 1 u.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,5 g
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterdzaden
1/2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
2de tegen -40%
3
29
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
2de tegen -40%
3
49
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
2de tegen -40%
3
55
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
2de tegen -40%
3
29
Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Tomaten | Tapenade
Delhaize Tomaten | Tapenade
4 × 110 gr
2+1 gratis
2
19
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Koko | Melk | Bio
Delhaize Koko | Melk | Bio
20 cl
Bio
    2
    09
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    2de tegen -40%
    3
    49
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Totaal:
    +/-€65,97