1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.