1
Verwarm 1/2 van de boter in een sauteuse en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Neem het eruit en fruit de gehakte uien gedurende 5 minuten in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de cider toe en meng goed.
2
Leg het gebraad in de saus, kruid met peper en zout. Dek af en laat 40 minuten sudderen op een heel zacht vuur, draai het gebraad af en toe om.
3
Schil intussen de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 20 minuten in kokend water. Giet ze af, voeg de melk toe, peper en zout en prak fijn tot puree.
4
Schil intussen ook de appels en snij ze in blokjes. Verwarm 1/2 van de boter in een pan en bak de appelblokjes goudbruin.
5
Maak een salade met de Romeinse sla, olijfolie, azijn en zout.
6
Afhankelijk van je eigen smaak kan je de saus van het gebraad eventueel enkele minuten op hoog vuur laten inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig.
7
Snij het vlees in plakjes en serveer warm met de puree, de appels en de salade.
1
Verwarm 1/2 van de boter in een sauteuse en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Neem het eruit en fruit de gehakte uien gedurende 5 minuten in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de cider toe en meng goed.
2
Leg het gebraad in de saus, kruid met peper en zout. Dek af en laat 40 minuten sudderen op een heel zacht vuur, draai het gebraad af en toe om.
3
Schil intussen de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 20 minuten in kokend water. Giet ze af, voeg de melk toe, peper en zout en prak fijn tot puree.
4
Schil intussen ook de appels en snij ze in blokjes. Verwarm 1/2 van de boter in een pan en bak de appelblokjes goudbruin.
5
Maak een salade met de Romeinse sla, olijfolie, azijn en zout.
6
Afhankelijk van je eigen smaak kan je de saus van het gebraad eventueel enkele minuten op hoog vuur laten inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig.
7
Snij het vlees in plakjes en serveer warm met de puree, de appels en de salade.