Recept zoekresultatenTurkse gözleme met verse kruiden en feta
Delhaize logo
  • Turkse gözleme met verse kruiden en feta
    D

Turkse gözleme met verse kruiden en feta

door Line Couvreur
Turkse gözleme met verse kruiden en fetaD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 1,5 bussels koriander
  • 1/3 bussel bladpeterselie
  • 300 g feta
  • 600 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • 8 g zout
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 1,5 bussels koriander
  • 1/3 bussel bladpeterselie
  • 300 g feta
  • 600 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • 8 g zout

Begin met koken

: 35 min. + 12 min. kooktijd (+ 1 u rusttijd)
1
Kneed 500 g bloem, het zout en 1,5 dl water in een robot of met de hand. Giet er beetje bij beetje nog 1,5 dl water bij en kneed 10 à 15 min. (naargelang je een robot of je handen gebruikt) tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 deegballen (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker), bedek ze losjes met een keukendoek en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Maak geklaarde boter: smelt de boter op een héél zacht vuurtje in een steelpan. Schep de melkwei voorzichtig weg en giet de boter langzaam in een kleine kom, zodat de onzuiverheden in de steelpan blijven.
3
Hak de peterselie- en spinazieblaadjes grof. Fruit ze in een braadpan met de olijfolie en laat ze slinken. Laat ze uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng ze met de verkruimelde feta, de gehakte koriander en peper.
4
Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegballen met een deegrol fijn uit. Beleg het midden van elk deegstuk met ⅛ van de vulling en plooi de zijkanten naar binnen: de vulling moet volledig bedekt zijn. Plet de flapjes lichtjes en bak ze 4 à 5 min. per kant in grote hete braadpannen, zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk ze met geklaarde boter, zodra ze kleuren en lichtjes rijzen. Bak ze aan de 2 kanten nog kort goudbruin.
5
Dien warm op als aperitief of met een slaatje.
1
Kneed 500 g bloem, het zout en 1,5 dl water in een robot of met de hand. Giet er beetje bij beetje nog 1,5 dl water bij en kneed 10 à 15 min. (naargelang je een robot of je handen gebruikt) tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 deegballen (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker), bedek ze losjes met een keukendoek en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Maak geklaarde boter: smelt de boter op een héél zacht vuurtje in een steelpan. Schep de melkwei voorzichtig weg en giet de boter langzaam in een kleine kom, zodat de onzuiverheden in de steelpan blijven.
3
Hak de peterselie- en spinazieblaadjes grof. Fruit ze in een braadpan met de olijfolie en laat ze slinken. Laat ze uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng ze met de verkruimelde feta, de gehakte koriander en peper.
4
Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegballen met een deegrol fijn uit. Beleg het midden van elk deegstuk met ⅛ van de vulling en plooi de zijkanten naar binnen: de vulling moet volledig bedekt zijn. Plet de flapjes lichtjes en bak ze 4 à 5 min. per kant in grote hete braadpannen, zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk ze met geklaarde boter, zodra ze kleuren en lichtjes rijzen. Bak ze aan de 2 kanten nog kort goudbruin.
5
Dien warm op als aperitief of met een slaatje.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 296 kcal - Vetten: 12,8 g - Koolhydraten: 36,4 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 8,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 296 kcal - Vetten: 12,8 g - Koolhydraten: 36,4 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 8,2 g
Orientaals
Vegetarisch
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kaas | Feta | Grieks | Blokjes
Dodoni Kaas | Feta | Grieks | Blokjes
400 gr
7
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €13,16