1
Maak de witte chocolademousse: breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte witte chocolade toe, laat 2 min. rusten en meng met een klopper tot een gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde ganache 6 u. in de koelkast opstijven.
2
Smelt de gehakte melkchocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat er de boter in stukken al roerend in smelten en giet in een kleine slakom. Meng er de zure room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim en meng ze voorzichtig onder de bereiding.
3
Maak de pure chocolademousse op dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet toe te voegen.
4
Klop de witte chocoladeganache lichtjes op tot een schuimige, maar soepele massa.
5
Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en dresseer ze in opeenvolgende lagen in glazen, van licht naar donker. Laat minstens 2 u. in de koelkast opstijven.
1
Maak de witte chocolademousse: breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte witte chocolade toe, laat 2 min. rusten en meng met een klopper tot een gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde ganache 6 u. in de koelkast opstijven.
2
Smelt de gehakte melkchocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat er de boter in stukken al roerend in smelten en giet in een kleine slakom. Meng er de zure room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim en meng ze voorzichtig onder de bereiding.
3
Maak de pure chocolademousse op dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet toe te voegen.
4
Klop de witte chocoladeganache lichtjes op tot een schuimige, maar soepele massa.
5
Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en dresseer ze in opeenvolgende lagen in glazen, van licht naar donker. Laat minstens 2 u. in de koelkast opstijven.