1
Snijd de kip ‘en crapaudine’ of in stukken. Meng de helft van de balsamicoazijn met de geperste teentjes knoflook, 3 geriste takjes tijm, de kipkruiden, 1 el olijfolie, peper en zout. Bestrijk de kip langs alle kanten met deze bereiding. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip (met de velkant naar boven) in een heel grote ovenschaal. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Meng ze met 2 el olijfolie, 3 takjes tijm en fleur de sel. Verdeel ze rond de kip en voeg de gepelde sjalotjes toe (snijd ze in 2 als ze groot zijn). Bedek de schaal volledig met aluminiumfolie en schuif 30 min. in de oven.
3
Voeg kleine druiventrosjes toe in de schaal. Besprenkel de sjalotjes en de druiven met de rest van de balsamicoazijn en bak nog 30 min, zonder de ovenschaal af te dekken.
4
Dien heel warm op en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Snijd de kip ‘en crapaudine’ of in stukken. Meng de helft van de balsamicoazijn met de geperste teentjes knoflook, 3 geriste takjes tijm, de kipkruiden, 1 el olijfolie, peper en zout. Bestrijk de kip langs alle kanten met deze bereiding. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip (met de velkant naar boven) in een heel grote ovenschaal. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Meng ze met 2 el olijfolie, 3 takjes tijm en fleur de sel. Verdeel ze rond de kip en voeg de gepelde sjalotjes toe (snijd ze in 2 als ze groot zijn). Bedek de schaal volledig met aluminiumfolie en schuif 30 min. in de oven.
3
Voeg kleine druiventrosjes toe in de schaal. Besprenkel de sjalotjes en de druiven met de rest van de balsamicoazijn en bak nog 30 min, zonder de ovenschaal af te dekken.
4
Dien heel warm op en geef er eventueel een slaatje bij.