⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTraybake met kip en verse druiven
Delhaize logo
  • Traybake met kip en verse druiven
    A

Traybake met kip en verse druiven

Traybake met kip en verse druivenA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 braadkip
  • 150 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 400 g rode druiven zonder pitten
  • 600 g aardappelen alle gebruik
  • 10 cl witte balsamicoazijn
  • 1 el kippenkruiden
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 1 braadkip
  • 150 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 400 g rode druiven zonder pitten
  • 600 g aardappelen alle gebruik
  • 10 cl witte balsamicoazijn
  • 1 el kippenkruiden
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. + 1 u kooktijd (+ 1 u marineertijd)
1
Snijd de kip ‘en crapaudine’ of in stukken. Meng de helft van de balsamicoazijn met de geperste teentjes knoflook, 3 geriste takjes tijm, de kipkruiden, 1 el olijfolie, peper en zout. Bestrijk de kip langs alle kanten met deze bereiding. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip (met de velkant naar boven) in een heel grote ovenschaal. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Meng ze met 2 el olijfolie, 3 takjes tijm en fleur de sel. Verdeel ze rond de kip en voeg de gepelde sjalotjes toe (snijd ze in 2 als ze groot zijn). Bedek de schaal volledig met aluminiumfolie en schuif 30 min. in de oven.
3
Voeg kleine druiventrosjes toe in de schaal. Besprenkel de sjalotjes en de druiven met de rest van de balsamicoazijn en bak nog 30 min, zonder de ovenschaal af te dekken.
4
Dien heel warm op en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Snijd de kip ‘en crapaudine’ of in stukken. Meng de helft van de balsamicoazijn met de geperste teentjes knoflook, 3 geriste takjes tijm, de kipkruiden, 1 el olijfolie, peper en zout. Bestrijk de kip langs alle kanten met deze bereiding. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip (met de velkant naar boven) in een heel grote ovenschaal. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes. Meng ze met 2 el olijfolie, 3 takjes tijm en fleur de sel. Verdeel ze rond de kip en voeg de gepelde sjalotjes toe (snijd ze in 2 als ze groot zijn). Bedek de schaal volledig met aluminiumfolie en schuif 30 min. in de oven.
3
Voeg kleine druiventrosjes toe in de schaal. Besprenkel de sjalotjes en de druiven met de rest van de balsamicoazijn en bak nog 30 min, zonder de ovenschaal af te dekken.
4
Dien heel warm op en geef er eventueel een slaatje bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 11,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 11,9 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Druiven | Rode | Pitloos
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Azijn | Balsamico | Modena | Bio
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
25 cl
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€13,52