Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenTortilla met bloemkool en spekreepjes
Delhaize logo
  • Tortilla met bloemkool en spekreepjes
    A

Tortilla met bloemkool en spekreepjes

Tortilla met bloemkool en spekreepjesA
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1/2 bloemkool
  • Peper
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 7 eieren
  • 1/2 bloemkool
  • Peper
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 7 eieren

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 5 min. baktijd
1
Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2
Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
3
Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
4
Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
5
Serveer warm met een salade of met tomatensaus.
1
Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2
Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
3
Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
4
Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
5
Serveer warm met een salade of met tomatensaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 425,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 425,15
Spaans
Gluten vrij
Picknick
Diner
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden