Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTonijnquiche met tomaten en mozzarella
Delhaize logo
  • Tonijnquiche met tomaten en mozzarella
    C

Tonijnquiche met tomaten en mozzarella

Tonijnquiche met tomaten en mozzarellaC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 153 g tonijn in olijfolie uit blik
  • 4 grote tomaten
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • 2 el mosterd
  • 1 afgestreken el Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
  • 1 handvol basilicumblaadje
  • peper
  • 153 g tonijn in olijfolie uit blik
  • 4 grote tomaten
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • 2 el mosterd
  • 1 afgestreken el Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
  • 1 handvol basilicumblaadje
  • peper

Begin met koken

1
Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes. Kruid met zout en laat uitlekken in en vergiet.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
4
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd en verdeel hierover de uitgelekte, verkruimelde tonijn.
5
Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel over de tonijn en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
6
Bak 30 min in de oven.
7
Dien warm of lauw op, bestrooid met blaadjes basilicum.
1
Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes. Kruid met zout en laat uitlekken in en vergiet.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
4
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd en verdeel hierover de uitgelekte, verkruimelde tonijn.
5
Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel over de tonijn en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
6
Bak 30 min in de oven.
7
Dien warm of lauw op, bestrooid met blaadjes basilicum.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 663; energie (kCal): 159; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 330,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 663; energie (kCal): 159; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 330,4
Frans
Vis - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht