Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTong met pittige olie en kappertjes
Delhaize logo
  • Tong met pittige olie en kappertjes

Tong met pittige olie en kappertjes

Tong met pittige olie en kappertjes
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 tongen (schoongemaakt)
  • 2 el kappertjes
  • 2 potjes trio pomodori (190 g)
  • 75 g groene olijven (ontpit)
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 3 e.l. olijfolie
  • 3 el bloem
  • 2 el boter
  • peper
  • 4 tongen (schoongemaakt)
  • 2 el kappertjes
  • 2 potjes trio pomodori (190 g)
  • 75 g groene olijven (ontpit)
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 3 e.l. olijfolie
  • 3 el bloem
  • 2 el boter
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Laat de tomaatjes uitlekken en houd de olie apart. Giet die dus niet weg. Snijd de tomaatjes in fijne reepjes, doe ze in een mengkom en giet er wat olie van de tomaten bij. Snijd ook de olijven in stukjes en voeg ze samen met de kappertjes bij de tomaatjes.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, hak ze fijn en voeg bij het tomatenmengsel. Giet er 2 el olijfolie bij en kruid stevig met peper en zout.
3
Zet alles even aan de kant zodat de smaken goed kunnen vermengen.
4
Dep ondertussen de vis droog en wentel de filets in de bloem. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Giet er 1 el olijfolie bij (zo bakt de boter niet aan) en bak de tongfilets gaar en mooi goudbruin langs beide kanten.
5
Lepel de zelfgemaakte olie er royaal over en serveer meteen.
1
Laat de tomaatjes uitlekken en houd de olie apart. Giet die dus niet weg. Snijd de tomaatjes in fijne reepjes, doe ze in een mengkom en giet er wat olie van de tomaten bij. Snijd ook de olijven in stukjes en voeg ze samen met de kappertjes bij de tomaatjes.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, hak ze fijn en voeg bij het tomatenmengsel. Giet er 2 el olijfolie bij en kruid stevig met peper en zout.
3
Zet alles even aan de kant zodat de smaken goed kunnen vermengen.
4
Dep ondertussen de vis droog en wentel de filets in de bloem. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Giet er 1 el olijfolie bij (zo bakt de boter niet aan) en bak de tongfilets gaar en mooi goudbruin langs beide kanten.
5
Lepel de zelfgemaakte olie er royaal over en serveer meteen.
Nutritionele informatie
Energie: 502 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tong | Noordzee
Delhaize Tong | Noordzee
+/- 170 gr
+/-€
8
67
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2
79
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2
59
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€17,89