Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTomaat-garnaal nationaal
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal nationaal

Tomaat-garnaal nationaal

door Jeroen Meus
Tomaat-garnaal nationaal
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g gepelde grijze Noordzeegarnalen
  • 4 tomaten van verschillende soorten
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 1 doosje tuinkers
  • 4 sneden speltbrood Tradition
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 3 el zure room
  • 1 scheutje whisky
  • 1 snuifje mild paprikapoeder
  • 1 avocado
  • 250 g gepelde grijze Noordzeegarnalen
  • 4 tomaten van verschillende soorten
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 1 doosje tuinkers
  • 4 sneden speltbrood Tradition
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 3 el zure room
  • 1 scheutje whisky
  • 1 snuifje mild paprikapoeder

Begin met koken

: 20 min
1
Voor de cocktaildressing: meng de mayonaise, de ketchup, de zure room en de whisky goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Dek de dressing af en zet koel.
2
Kook het loof van de peterselie zacht in gezouten water. Schep daarna het groen in een zeef en spoel onder koud water.
3
Knijp de peterselie uit en mix met de olijfolie, peper en zout tot een gladde coulis.
4
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een ondiep kruisje in de top. Dompel 10 tellen in kokend water en koel daarna meteen in ijskoud water.
5
Pel de tomaten en snijd ze in 4. Lepel er de zaadlijsten en de zaadjes uit en houd ze aan de kant.
6
Plet de knoflook en meng samen met het sap en zaadlijsten van de tomaten.
7
Snijd het vruchtvlees van de tomaten en avocado in kleine blokjes en voeg samen met de grijze garnalen. Snipper de sjalot erbij en meng met een beetje cocktaildressing.
8
Verwarm de oven voor op 180°C.
9
Druppel wat olijfolie over de sneetjes brood en rooster krokant in de oven voor ± 5 min.
10
Wrijf de toasts in met het tomatenlooksap en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
11
Verdeel de garnaalsalade over de toasts en werk af met de grasgroene peterseliecoulis, een beetje tuinkers en een restje cocktaildressing.
1
Voor de cocktaildressing: meng de mayonaise, de ketchup, de zure room en de whisky goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Dek de dressing af en zet koel.
2
Kook het loof van de peterselie zacht in gezouten water. Schep daarna het groen in een zeef en spoel onder koud water.
3
Knijp de peterselie uit en mix met de olijfolie, peper en zout tot een gladde coulis.
4
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een ondiep kruisje in de top. Dompel 10 tellen in kokend water en koel daarna meteen in ijskoud water.
5
Pel de tomaten en snijd ze in 4. Lepel er de zaadlijsten en de zaadjes uit en houd ze aan de kant.
6
Plet de knoflook en meng samen met het sap en zaadlijsten van de tomaten.
7
Snijd het vruchtvlees van de tomaten en avocado in kleine blokjes en voeg samen met de grijze garnalen. Snipper de sjalot erbij en meng met een beetje cocktaildressing.
8
Verwarm de oven voor op 180°C.
9
Druppel wat olijfolie over de sneetjes brood en rooster krokant in de oven voor ± 5 min.
10
Wrijf de toasts in met het tomatenlooksap en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
11
Verdeel de garnaalsalade over de toasts en werk af met de grasgroene peterseliecoulis, een beetje tuinkers en een restje cocktaildressing.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 389,66

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 389,66
Belgisch
Brunch,Moederdag
Overig
Lente,Zomer
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
3 × 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
6
49
Delhaize Smaaktrostomaten

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Kleine broodjes | Meergranen
Delhaize Kleine broodjes | Meergranen
4 x 75 gr
2
29
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
65
Room | Zuur | 30% V.G.
Delhaize Room | Zuur | 30% V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
39
20C J&B  WHISKY
J&B 20C J&B WHISKY
20 cl
10
89
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
1
45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Zeezout | Grof
    Jozo Zeezout | Grof
    500 gr
    2
    39
    Mayonaise
    Pauwels Mayonaise
    245 gr
    1+1 Online Only
    2
    45
    Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout
    Heinz Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout
    22 cl
    1+1 Online Only
    2
    29
    Totaal:
    €55,58